PREMIERA PE DRUMURILE DIN ROMANIA – A aparut si la noi dispozitivul inteligent, amplasat pe masini, care poate preveni accidentele in care sunt implicate animale salbatice

Un dispozitiv inteligent, amplasat in compartimentul motor al autoturismelor, care emite semnale sonore animalelor salbatice aflate in apropierea soselelor, este disponibil si in Romania. Aparatul se activeaza automat atunci cand masina se pune in miscare, iar sunetele emise nu afecteaza sanatatea animalelor, ci acestea sunt tinute departe de pericole, prin unde sonore. Astfel, pot fi prevenite accidentele rutiere in care sunt implicate animalele, care de obicei provoaca daune majore autoturismelor, pot pune in pericol pasagerii si care afecteaza si ecosistemul

Vionn Go este o tehnologie inovatoare creata in Canada si este testata cu succes la nivel global, avand o garantie de 2 ani, iar producatorul isi asuma plata despagubirilor in cazul unui accident, in valoare de 1.500 de euro.

Ideea de a comercializa dispozitivul in tara noastra ii apartine unei companii din judetul Cluj. Importatorul tinteste un volum de business de 500.000 de euro in acest an si 6.000 de astfel de aparate vandute.

“Am identificat o nevoie urgenta pe piata locala si am decis sa investesc in acest proiect, constient de impactul pozitiv pe care il poate avea. Dupa un proces de cercetare si negociere cu producatorul, am reusit sa aducem acest dispozitiv si in tara noastra. Avand in vedere cifrele alarmante legate de accidentele rutiere in care sunt implicate animale salbatice, cred cu tarie ca acest aparat inteligent poate contribui la reducerea numarului de incidente si a pagubelor materiale si umane”, arata compania.

Produsul va fi disponibil in curand si la brokerii de asigurari, care si-au aratat interesul de a include acest dispozitiv in ofertele lor.

In anul 2022, numarul accidentelor rutiere, cauzate de impactul autoturismelor cu animale salbatice, s-a ridicat la peste 1.000, potrivit datelor publice analizate de distribuitorii dispozitivului. In realitate insa, numarul ar putea fi mai mare daca toate evenimentele rutiere de acest tip ar fi raportate autoritatilor.

Cele mai multe animale implicate in astfel de accidente au fost: ursi, caprioare, mistreti sau vulpi, iar cele mai multe evenimente nefericite au avut loc pe autostrazi si drumuri nationale.

Anual, la nivel european, 29 de milioane de mamifere pier pe soselele rutiere.

Articolul precedentSOSESC PRIMELE METROURI NOI – Primul tren Alstom din cele 13 va fi livrat in august
Articolul următorSE DESCHIDE O NOUA STATIE DE METROU – Statia Tudor Arghezi va fi pusa in functiune peste doua luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.