AUTOSTRADA UNIRII – Opt oferte au fost depuse pentru sectiunea Targu Mures – Miercurea Nirajului. Cei 24,4 km costa 2,9 miliarde lei, fara TVA

Opt oferte de la companii din Austria, Italia, Ungaria si Turcia au fost depuse pentru proiectarea si executia Lotului 1 Targu Mures – Miercurea Nirajului de pe Autostrada Unirii Targu Mures – Targu Neamt. Contractul pentru constructia primilor 24,4 km ai A8 o valoare de aproximativ 3 miliarde lei, iar durata de realizare este de 30 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 24 pentru executie.

Din cele opt oferte, cinci sunt de la constructori din Turcia.

Au fost depuse astazi 8 oferte si pentru constructia Sectiunii 1 a Autostrazii A8 (Targu Mures- Miercurea Nirajului)! Pentru proiectarea si executia celor 24,4 km ai acestei sectiuni au depus oferte constructori din Romania, Turcia, Austria, Italia si Ungaria. Valoarea estimata a contractului (finantat prin PNRR) este de 2,9 miliarde lei (fara TVA)”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie maximum 6 luni pentru etapa de proiectare si 24 de luni pentru cea de executie.

Autostrada Targu Mures-Targu Neamt va traversa Carpatii si va asigura conexiunea dintre Moldova si Transilvania pe o ruta de mare viteza.

Joi, 27 aprilie 2023, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea si executia lucrarilor de constructie a Autostrazii Targu Mures – Targu Neamt, Sectiunea I, Targu Mures – Miercurea Nirajului si legatura la Autostrada A3”, anunta CNAIR.

Pana la termenul limita au depus oferte urmatorii operatori economici:

1. Asocierea Duna Group International Kft (lider de asociere) – A-Hid Zrt. – Ing Service SRL – Duna Constructii RO SRL (Ungaria – Romania);

2. Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS (Turcia);

3. Mapa Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);

4. Nurol Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);

5. Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS (lider de asociere) – Bog’Art SRL (Turcia – Romania);

6. Strabag SRL (Austria);

7. Tekfen İnsaat Ve Tesisat AS (Turcia);

8. Webuild SPA – Milano (Italia).

Sunt prevazute urmatoarele caracteristici:

– 16 poduri

– 16 pasaje

– 4 structuri casetate

– 3 noduri rutiere: la Autostrada Transilvania (km 2+180), DN13 Targu Mures (km 10+110) și DJ151D Miercurea Nirajului (km 21+320)

– 1 Centru Intretinere si Coordonare

– 2 parcari de scurta durata

– drum de legatura de 2,390 km

Sectiunea I a Autostrazii Targu Mures – Targu Neamt are o lungime de 24,4 km (inclusiv drumul de legatura in lungime de 2,4 km) si o valoare estimata a contractului de 2.952.234.658 lei, fara TVA.

Perioada de proiectare si executie a contractului va fi de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 de luni perioada de executie a lucrarilor, iar perioada de garantie a lucrarilor va fi de minim 5 ani, aceasta putand fi majorata de ofertanti pana la maxim 10 ani.

Autostrada Targu Mures – Targu Neamt face parte integranta din reteaua Pan-European TEN – T Core care traverseaza Romania de la vest la est, pe ruta Ungheni Frontiera – Iasi – Tg. Neamt – Tg. Mures – Nadaselu – Suplacu de Barcau – Bors Frontiera.

In perioada urmatoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele in conformitate cu prevederile documentatiei de atribuire si cu legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice.

Articolul precedentCFR CALATORI VREA SA CUMPERE 30 DE TRENURI NOI – Compania nu mai asteapta licitatiile ARF si imprumuta bani de la BERD
Articolul următorGRECII DE LA AKTOR INCEP CEL MAI DIFICIL PROIECT FEROVIAR – Carpatii vor fi strapunsi de 4 TBM-uri in peste 24 km pentru calea ferata Brasov-Sighisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.