CRESTE TRAFICUL DE MARFA PRIN PORTUL CONSTANTA – Traficul total de mărfuri a depăsit 19 milioane tone in primul trimestru

Traficul de mărfuri a crescut cu 10% in portul Constanta, in primul trimestru al anului. In primul trimestru al anului 2023, traficul total de mărfuri a depăsit 19 milioane tone, fată de 17,44 milioane tone in primul trimestru al anului 2022, un an cu performante record pentru portul Constanta.

Cresterea traficului total, de aproape 10%, se mentine pe trendul ascendent din ultimii ani.Din traficul total, traficul maritim este de 14,5 milioane tone, iar cel fluvial de 4,6 milioane tone.

Traficul de cereale a totalizat 6,6 milioane tone, comparativ cu primul trimestru al anului 2022, cresterea fiind de 13%.

Cresteri de trafic s-au mai inregistrat la următoarele grupe de mărfuri: seminte uleioase, fructe oleaginoase, petrol brut, produse petroliere, ingrăsăminte (naturale si chimice), minereuri de fier, articole diverse.

”O crestere semnificativă se inregistrează si in cazul containerelor, de la 1,67 milioane tone mărfuri in trimestrul 1 al anului 2022, la 2,24 milioane tone in perioada similară a acestui an, cresterea fiind de 34%. Aceeasi situatie se regăseste si in numărul de TEU-uri, respectiv 170.400 TEU in trimestrul 1 – 2022, comparativ cu 199.000 TEU, trimestrul 1 – 2023, mai mult cu 16,8%“, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.

Scăderi de trafic au fost inregistrate, in principal, la combustibili minerali solizi, minereuri si deseuri neferoase, produse metalice, ciment, var nestins, materiale prefabricate pentru constructii, minerale brute sau prelucrate, produse chimice.

Articolul precedentPASAJUL OLTENITEI VA FI DAT IN TRAFIC INTRE 25-28 MAI – Investitia va fi testata si intra in faza de pre-receptie
Articolul următorO SINGURA OFERTA PENTRU PODURILE PESTE PRUT – Proiectarea podurilor costa 4,5 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.