PASAJ SUPRATERAN LA IESIREA DIN OSORHEI SPRE CLUJ – Investitia va fi construita cu fonduri europene si va decongestiona traficul de pe centura Osorhei

Consiliul Judetean Bihor a adoptat in sedinta extraordinara un acord de asociere cu Primaria Comunei Osorhei pentru intocmirea documentatiilor necesare realizarii unui pasaj suprateran la iesirea din localitatea Osorhei, pe directia Cluj.

Necesitatea acestui proiect a aparut ca urmare a trei proiecte care se realizeaza in zona. Primele sunt Centura Osorhei si Inelul Rutier Metropolitan, care vor face jonctiunea cu drumul national DN1 la iesirea din Osorhei spre Cluj, in sensul giratoriu de la Fughiu. Cel de-al treilea proiect pe care urmeaza sa il contractam in perioada urmatoare este Inelul Metropolitan de Nord care ar putea sa porneasca din acest sens giratoriu”, a declarat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Potrivit acordului, Consiliul Judetean Bihor aloca in 2023 suma de 270.000 lei pentru intocmirea studiului de fezabilitate si monitorizeaza implementarea acestei faze a proiectului.

Primaria Osorhei aloca 100.000 lei in acest an pentru realizarea studiilor de specialitate si a documentatiilor tehnice de specialitate (studiu geo, studiu topo, studiu de trafic sau alte studii, daca este cazul).

Avand in vedere situatia actuala din zona respectiva, cu sensul giratoriu care are o raza mica si o zona de santuri destul de mari in stanga si dreapta, consideram ca pregatirea unui proiect de pasaj suprateran care sa preia o parte din traficul care este astazi acolo, ar ajuta atat la descongestionarea traficului de pe Centura Osorhei, dar si la o fluenta mai buna in anii urmatori”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Aceste documentatii sunt pregatite in vederea depunerii unei cereri de finantare cu fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional pentru proiectarea si executia lucrarilor la obiectivul de investitii „Amenajare intersectie denivelata, aferenta DJ767 J in localitatea Osorhei, Judetul Bihor”.

Articolul precedentDRUMUL CARE LEAGA JUDETELE ARAD SI TIMIS A FOST MODERNIZAT – Lucrarile depasesc 75 milioane lei
Articolul următorPROBLEME DIN CAUZA BLUE AIR – Ajutorul oferit de Guvernul Romaniei companiei Blue Air este investigat de Comisia Europeana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.