14 KM DE CALE FERATA INTRA IN REPARATII – CFR plateste 321,42 milioane lei pentru reparatia caii ferate Stanceni – Lunca Bradului

O portiune de aproape 14 km de cale ferata din judetul Mures urmeaza sa fie reparata. Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este de 321,42 milioane lei, arata un poiect de Hotarare a Guvernului privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii Reparatii linia de cale ferata Stanceni – Lunca Bradului, km 192+945 – 206+921, linii si aparate de cale din statia Stanceni si statia Lunca Bradului lucrare de utilitate publica de interes national.

Lungimea totala a liniei reparate cuprinsa in proiect (inclusiv liniile directe din statii) este de 13,976 km.

Durata de executie a investitiei este de doi ani.

In cadrul programelor de reparatii si reinnoiri desfasurate in vederea imbunatatirii infrastructurii de transport, pentru asigurarea sigurantei transportului pe liniile CF si asigurarea conditiilor pentru un transport sustenabil, sunt prevazute lucrari care se vor desfasura in statiile de cale ferata Stanceni (joanta de varf a schimbatorului de cale numarul 1 Stanceni) si Lunca Bradului (pana la joanta de varf a schimbatorului de cale numarul 2 statia Lunca Bradului), respectiv pe intervalul dintre cele doua statii, amplasate pe linia CF 400”, arata Nota de fundamentare.

Reparatiile capitale vor creste siguranta circulatiei trenurilor pe linia 400, tronson Stanceni – Lunca Bradului, inclusiv in statiile CF Stanceni si Lunca Bradului si vor crea conditii de siguranta si confort pentru calatori. Totodata, vor fi reduse cheltuielile de mentenanta presupunand un efort de intretinere mai mic, prin utilizarea in conditii de eficienta a fortei de munca si cheltuieli minime cu utilajele si combustibilii (realizate prin interventii si lucrari repetate de rectificare a ecartamentului, nivelului transversal si lung a caii, etc.).

Investitia are ca obiectiv asigurarea conditiilor pentru crearea unui sistem de transport eficient, sustenabil, flexibil si sigur, preocupare esentiala pentru dezvoltarea economica a Romaniei. In acest sens, in vederea imbunatatirii infrastructurii de transport sunt cuprinse programe de reparatii si reinnoiri pentru recuperarea deficitului de intretinere, modernizari si reparatii capitale aferente elementelor ce alcatuiesc infrastructura feroviara”, mai arata documentul.

Indicatorii tehnico-economici au fost avizati de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii in sedinta Consiliului Tehnico-Economic, prin avizul nr. 135/144 din 16.09.2022 si de catre Consiliul Interministerial de avizare lucrari publice de interes national si locuinte prin avizul nr. 100 din 15 decembrie 2022.      

Articolul precedentDRUMUL DINTRE BALC SI LIMITA CU SALAJ VA FI REABILITAT – Constructorul Carier SRL a castigat contractul de 16,95 milioane lei fara TVA
Articolul următor48 DE KM DE DRUM JUDETEAN DIN MARAMURES VOR FI MODERNIZATI – Autoritatile platesc 58 milioane euro pentru reabilitarea drumurilor judetene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.