COREENII DE LA HYUNDAI, INTERESATI SA DEZVOLTE AFACERI IN ROMANIA – Hyundai vrea sa participe la licitatiile Autoritatii pentru Reforma Feroviara si Metrorex pentru achizitia de material rulant

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, a avut o intalnire cu oficiali ai companiei sud-coreene Hyundai Rotem, producator de material rulant, in prezenta ambasadorului Republicii Coreea la Bucuresti, RIM Kap – soo. Romania si Coreea de Sud vor sa isi dezvolte relatiile bilaterale in domeniul transporturilor si infrastructurii de transport.

Hyundai si-a exprimat interesul pentru a participa la proiectele Autoritatii pentru Reforma Feroviara si Metrorex pentru achizitia de material rulant si sa deschida parteneriate locale in vederea realizarii mentenantei, inclusiv de a localiza o parte dintre activitatile industriale in fabricile din Romania.

Astazi, 16.03.2023, la sediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, am primit vizita E.S. RIM Kap – soo, Ambasadorul Republicii Coreea la Bucuresti, alaturi de Sungha Jun, vice-presedinte al Companiei Hyundai Rotem. La discutii au participat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Autoritatea pentru Reforma Feroviara si Metrorex. In cadrul discutiilor am subliniat faptul ca intre Romania si Republica Coreea exista relatii bilaterale dinamice foarte bune, pe care dorim sa le dezvoltam in continuare in domeniul transporturilor si infrastructurii de transport”, scrie Savoiu pe Facebook.

In acest an, cele doua state sarbatoresc cea de-a 15-a aniversare a Parteneriatului Strategic, singurul pe care Romania il are cu o tara asiatica, ”si consolidarea cooperarii bilaterale dintre tara nostra si Republica Coreea este semnificativa avand in vedere contextul geopolitic si economic marcat de provocari multiple, dar si de oportunitati importante”.

Hyundai Rotem este activa in domeniul trenurilor de mare viteza, rame metrou, tramvaie, rame electrice etc.

Delegatia coreeana a prezentat compentele industriale ale grupului Hyundai Motor (din care face parte compania Hyundai Rotem) in domeniul feroviar, atat pentru transportul de suprafata, cat si pentru cel cu metroul, exprimandu-si interesul pentru a participa la proiectele Autoritatii pentru Reforma Feroviara si Metrorex pentru achizitia de material rulant si sa deschida parteneriate locale in vederea realizarii mentenantei, inclusiv de a localiza o parte dintre activitatile industriale in fabricile din Romania”, adauga Savoiu.

Intalnirea este mentionata scurt si pe pagina de Facebook a Ambasadei Coreei de Sud la Bucuresti:

Intalnire privind cooperarea in domeniul feroviar cu Secretarul de Stat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii din Romania si Hyundai Rotem (16 martie). Excelenta Sa domnul RIM Kap-soo a avut o intalnire cu reprezentantii Hyundai Rotem, cu domnul Ionut Cristian Savoiu, Secretar de Stat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, cu domnul Stefan Roseanu, Presedintele Autoritatii pentru Reforma Feroviara si cu doamna Mariana Miclaus, Director General al Metrorex, in cadrul careia au fost discutate diverse modalitati de cooperare in domeniul feroviar intre Republica Coreea si Romania”, mentioneaza Ambasada Republicii Coreea in Romania.

Articolul precedentPRIMA AUTOSTRADA CHINEZEASCA DIN ROMANIA – A fost semnat contractul de 397,99 milioane lei fara TVA pentru lotul 3 Nord al Centurii Capitalei
Articolul următorTREI FIRME ROMANESTI CONCUREAZA PENTRU RENOVAREA GARII DE NORD DIN BUCURESTI – Proiectul depaseste 471 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.