SIGURANTA DE LA METROU ESTE IN MANA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR – Paravanele antisuicid nu pot fi montate de Metrorex. Mihai Barbu: „Legislatia nu ne da voie sa facem acest lucru. MT are in proprietate toata infrastructura de metrou”

Multiplele tentative si actiuni de suicid de la metroul bucurestean a facut atat autoritatile, cat mai ales cetatenii sa solicite public, chiar si prin petitii, instalarea unor paravane similare celor din alte state europene, care ar impedica accederea de pe peron pe calea ferata a cetatenilor. Sunt ani de zile de cand aceste discutii au loc, insa fara efect.

Presedintele Consiliului de Administratie al Metrorex, Mihai Barbu, dezvaluie in premiera motivul pentru care nu au fost montate pana in prezent paravanele de la metrou, desi oferte de a fi instalate gratuit au existat.

Conform presedintelui Mihai Barbu, principalul motiv pentru care Metrorex nu poate monta paravanele antisuicid este acela ca infrastructura de metrou din Bucuresti apartine Ministerului Transporturilor, iar Metrorex doar are in concesiune spatiile respective, nefiindu-i permise modificari de structura. De aceea, neajungandu-se pana in acest moment la niciun consens, nu au putut fin montate astfel de paravane!

„Am avut mai multe discutii legate de panourile antisuicid de la metrou si in final au fost propuneri din partea unor entitati sa le faca gratis, iar ei sa isi recupereze investitia din reclamele pe care le afiseaza pe ele. Dar, iarasi, ajungem la legislatie, iar legislatia nu ne da voie sa facem acest lucru, pentru ca statiile sunt domeniul public al Statului si Metrorex le are in concesiune. Statul roman, prin Ministerul Transporturilor are in proprietate toata infrastructura de metrou din Bucuresti si este data in concesiune Metrorex care o administreaza”.

Articolul precedentAUSTRIECII DE LA PORR CONSTRUCT VOR CONSTRUI LOTUL 2 AL INELULUI RUTIER METROPOLITAN ORADEA – Constructorul a avut cea mai  buna oferta, de 81,68 milioane lei fara TVA
Articolul următorDRUMUL EXPRES GALATI-BRAILA, PE JUMATATE GATA – Umbrarescu executa lucrarea de 371 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.