PRIMARIA CAPITALEI CUMPARA 7 MICROBUZE ELECTRICE – Microbuzele costa peste 10 milioane lei

Primaria Capitalei cumpara noi mijloace de transport electrice, nepoluante, cu fonduri din PNRR. Primarul din Bucuresti, Nicusor Dan, anunta ca a semnat contractul de finantare cu Ministerul Dezvoltarii pentru achizitia a 7 microbuze electrice, in valoare totala estimata de 10.251.522,75 lei (inclusiv TVA).

Proiectul, realizat de Municipiul Bucuresti si Comuna Snagov, raspunde nevoilor identificate la nivelul comunelor partenere si urmareste imbunatatirea transportului public de calatori la nivel periurban”, spune primarul Nicusor Dan.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea unui serviciu accesibil, eficient si ecologic de transport public de calatori si imbunatatirea conditiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport in zona administrativa a parteneriatului constituit, in vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Primaria Bucuresti a mai incheiat un parteneriat cu Google. Calatorii care folosesc mijloacele de transport in comun din Capitala pot vedea in aplicatia Google Maps unde se afla exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmeaza sa se deplaseze.

Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport in comun ale operatorilor din regiunea Bucuresti – Ilfov sunt transmise in timp real catre Google, iar orice utilizator al aplicatiei Maps le poate accesa.

Aplicatia calculeaza cea mai buna ruta pe care o pot alege calatorii pana la destinatia finala, incluzand in variante metroul si/sau trenul. Intermodalitatea este atat un element de noutate, cat si un mare avantaj pentru pasageri, care isi pot alege sau schimba traseul in functie de timpii de asteptare”, afirma primarul.

Aplicatia este disponibila pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte usor accesibila de catre utilizatori.

Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene in privinta informarii calatorilor care folosesc mijloacele de transport in comun. Cu aceeasi aplicatie, calatorii se pot ghida in oricare din marile orase din Europa”, adauga Nicusor Dan.

Articolul precedentPASI IMPORTANTI PENTRU AUTOSTRADA UNIRII – A fost emis acordul de mediu pentru sectiunea 2 Miercurea Nirajului- Leghin
Articolul următorPODUL GRANT DIN BUCURESTI VA FI REABILITAT – BOG`ART SRL castiga un contract de 54,3 milioane de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.