BLUE AIR, AMENDATA DUPA CE A ANULAT ZBORURILE – ANPC a sanctionat operatorul cu 2 milioane euro. Raspunsul companiei

Compania aeriana low-cost Blue Air a fost amendata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) cu 2 milioane de euro dupa o serie de controale efectuate in urma sesizarilor primite.

In perioada 30 aprilie 2021-30 aprilie 2022, compania a anulat 11.289 de zboruri, acestora corespunzandu-le 178.405 rezervari, pentru care s-au efectuat plati in valoare toatala de 66.585.967,68 lei, catre consumatori din 20 de state membre ale Uniunii Europene.

Tinand cont de aspectele constatate in urma verificarilor si de inexistenta cifrei de afaceri declarate a operatorului economic, care a facut imposibila stabilirea unei amenzi in procent, Comisia ANPC a decis aplicarea unei sanctiuni contraventionale cu amenda in valoare de 2 milioane euro (9.882.200 lei).

Odata cu aplicarea acestei amenzi contraventionale, echipa de control a propus, iar presedintele ANPC, prin ordin, a dispus ca sanctiune complementara “incetarea contractului si restituirea contravalorii serviciilor anulate si a compensatiilor aferente in termen de maximum 10 de zilecu respectarea optiunii consumatorilor si cu raportare la toate rezervarile anulate si pentru care operatorul economic nu a procedat la restituirea corespunzatoare a sumelor datorate, inclusiv compensatii, in urma anularii zborurilor survenite ulterior datei de 30 aprilie 2022.

Ce raspunde Blue Air

De partea cealalta, compania Blue Air sustine ca nu a primit nicio comunicare din partea ANPC cu privire la amenda primita.

Societatea nu a primit nici o comunicare in acest sens de la ANPC. In plus, cifrele sunt gresite – se refera la toate biletele anulate in respectiva perioada din cauza valurilor 3, 4 si 5 de pandemie (care oricum reprezinta mai putin de 10% din totalul zborurilor Blue Air din acea perioada). Din totalul numarului de pasageri mentionati, majoritatea fie au calatorit deja, fie vor calatori vara aceasta”, precizeaza compania.

Blue Air este cea mai mare companie aeriana romaneasca dupa numarul de pasageri transportati, cu un model de business Ultra – Low – Cost (ULC). Are o echipa formata din aproximativ 700 de profesionisti. Compania opereaza avioane tip Boeing 737. In cei 17 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri si a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificata IATA Operational Safety Audit (IOSA) de catre International Air Transport Association (IATA) pentru standarde exceptionale de operare si este membra cu drepturi depline IATA.

Articolul precedentINVESTITIE DE 140 MILIOANE LEI – Doua drumuri judetene din Tara Fagarasului vor fi modernizate prin Programul “Anghel Saligny”
Articolul următorSEMAFORIZARE INTELIGENTA IN BUCURESTI – Studiul de fezabilitate costa 3,4 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.