PODUL GRANT DIN BUCURESTI VA FI REABILITAT – BOG`ART SRL castiga un contract de 54,3 milioane de lei

Lucrările de reabilitare si consolidare la Podul Grant vor fi realuate. Administratia Străzilor a semnat contractul pentru consolidarea si reabilitarea Podului Grant. Acesta a fost atribuit firmei BOG`ART SRL, la o valoare de 54,3 milioane de lei si include servicii de proiectare, executie si asistentă tehnico, anunta primarul Capitalei, Nicusor Dan.

Se vor executa lucrări ce vizează structura de rezistentă a pasajului, reabilitarea liniei de tramvai, a căii rutiere, dar si refacerea celor 6 bretele si a trotuarului pietonal.

Podul a fost finalizat in 1982 si reabilitat in urmă cu 15 ani. In 2020 au fost executate lucrări de reabilitare, insă doar in proportie de 35 la sută.

Durata de executie este de 24 de luni de la inceperea lucrărilor, din care o lună jumătate pentru elaborarea proiectului tehnic si restul pentru executia propriu-zisă.

Perioada de garantie este de 5 ani.

De asemenea, a fost reabilitat Podul Mare din Cismigiu (foto 2) un simbol al parcului monument istoric.

Lucrările de consolidare si renovare a Podului Mare, construit in urmă cu peste o sută de ani (in perioada 1913- 1914), au fost finalizate, iar Trustul de Clădiri Metropolitane face in prezent ultimele finisaje, astfel incat să putem demara procedura de receptie la finalizarea lucrărilor in cel mai scurt timp.

Podul nu a fost niciodată reabilitat, fiind făcute doar mici reparatii. Din cauza degradării, acesta reprezenta un real pericol pentru vizitatori. De aceea, erau extrem de importante reparatiile capitale care să asigure stabilitatea si siguranta constructiei”, spune Nicusor Dan.

Articolul precedentPRIMARIA CAPITALEI CUMPARA 7 MICROBUZE ELECTRICE – Microbuzele costa peste 10 milioane lei
Articolul următorAVEM UN CASTIGATOR AL STUDIULUI DE FEZABILITATE PETRU LOTUL 3 DIN FILIASI-LUGOJ – Oferta Egis, desemnata castigatoare pentru contractual de 21,77 milioane de lei, fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.