METROREX, MAI TARE CA CFR – 132 de milioane de persoane au calatorit in 2022 cu metroul, in comparatie cu CFR care a inregistrat 47 milioane calatori. Alstom amana livrarea trenurilor cumparate de Metrorex

132 de milioane de persoane au calatorit in 2022 cu metroul. In comparatie, CFR a inregistrat un numar de 47 milioane de calatori. Cifrele au fost oferite de presedintele Consiliul de Administratie al Metrorex, Mihai Barbu, in cadrul unui interviu acordat Lumea Banilor, in care a subliniat ca in prezent, desi Metrorex beneficiaza de doar 4% din totalul retelei de transport din Bucuresti, reuseste sa asigure 20% din transportul public din Capitala.

„In 2022 au fost 132 de milioane de calatori cu metroul, in comparatie cu CFR care a inregistrat 47 milioane de calatori. Metrorex beneficiaza de 4% din totalul retelei de transport din Bucuresti si transporta pe aceasta retea 20% din calatorii care calatoresc cu un mijloc de transport public din Capitala. Vorbim de 77 de km de retea comerciala si transporta in jur de 400.000 de calatori pe zi”.

Vorbind despre perspectivele anului 2023, presedintele Consiliului de Administratie al Metrorex a precizat ca se doreste consolidarea situatiei financiare a companiei, conform scrisorii de asteptari realizate de Ministerul Transporturilor:

„Cifrele pentru anul trecut la Metrorex arata bine. Anul trecut Metrorex a incheiat cu un rezultat financiar pozitiv, ceea ce este foarte bine. S-au facut investitiile preconizate, nu au fost incidente majore in reteaua de transport.

Obiectivele sunt corelate cu scrisoarea de asteptari pe care Ministerul Transporturilor a facut-o atunci cand ne-a selectat pe noi ca si membri de administratiei. Sunt membru cu un mandat nou, pe patru ani, in baza OUG 49, fiind deja de doi ani presedintele Consiliului de Administratie. Prioritatile sunt conform scrisorii de asteptari, dar noi vrem sa consolidam situatia financiara a companiei, dorim sa imbunatatim parcul de trenuri”.

Alstom amana livrarea de trenuri Metrorex

Printre obiectivele companiei se numara si inoirea parcului de trenuri Metrorex, sens in care s-a procedat deja la achizitionarea de 13 noi trenuri, care insa nu au fost inca livrat de producatorul Alstom, acesta din urma invocand diverse probleme:

„Vrem sa cumparam alte trenuri, deja achizitionam 13 trenuri noi, in valoare de 100 milioane lei, pentru care am platit deja 20%. Nu le-am primit insa! Furnizorul, Alstom, invoca probleme legate de pandemie, probleme legate de razboiul de la granita”.

Articolul precedentINTARZIERI LA AUTOSTRADA MIZIL-PIETROASELE – Constructorii au realizat numai 13% din lucrarea de 1,25 miliarde lei fara TVA
Articolul următorVIADUCTUL GRAMATICU, DE PE DN10, VA FI REABILITAT – DRDP scoate la licitatie proiectul de 12,9 milioane lei cu TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.