O NOUA FABRICA DE SEMICONDUCTORI – Mitsubishi Electric Corp va investi 745 milioane dolari intr-o noua fabrica de cipuri in Kumamoto, Japonia

Mitsubishi Electric Corp anunta ca va investi 100 de miliarde de yeni (745 milioane dolari) pentru a construi o noua fabrica de cipuri in prefectura Kumamoto din Japonia, in efortul de a raspunde cererii in crestere de semiconductori pentru vehicule electrice, scrie publicatia Japan Today.

Noua fabrica va fi construita in unitatea de productie existenta din Kikuchi iar productia este programata sa inceapa in aprilie 2026.

Fabrica va produce asa-numitii semiconductori de putere utilizate pentru vehicule cu baterii si diverse tehnologii de conservare si decarbonizare a energiei, informeaza compania.

Planul vine in momentul in care guvernul japonez ia masuri pentru a asigura o aprovizionare stabila de cipuri, folosite in orice sector, de la smartphone-uri la rachete, din punct de vedere al securitatii economice.

Producatorul de cipuri sustinut de stat Rapidus Corp a anuntat luna trecuta ca va construi o fabrica in Hokkaido, nordul Japoniei, si incearca sa inceapa productia in masa de cipuri cu tehnologie de ultima ora de 2 nanometri.

Cel mai mare producator de cipuri din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, construieste, de asemenea, o fabrica in Kumamoto, intr-o asociere cu Sony Group Corp. si producatorul de piese auto Denso Corp, guvernul japonez subventionand proiectul.

Articolul precedentPODUL PESTE PRUT DE LA UNGHENI VA COSTA 198 MILIOANE LEI – Se va construi si un punct de trecere vamal
Articolul următorPORTUL TULCEA VA FI MODERNIZAT – Ministerul Transporturilor vrea sa investeasca 109,89 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.