AUTOSTRADA TIGVENI – CURTEA DE ARGES, FAZA DE EXPROPRIERI – Statul plateste 1 milion de lei pentru viitoarea sectiune de autostrada

Ministerul Transporturilor pregateste exproprieri de circa 1 milion de lei pentru sectiunea 4 Tigveni-Curtea de Arges din autostrada Sibiu-Pitesti.

Suma necesara aferenta despagubirii pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica este de 951.000 lei pentru 364 de imobile in suprafata totala de 512.787 mp,reprezentand teren cu sau fara investitii.

De asemenea, pentru realizarea lucrarii de utilitate publica de interes national „Autostrada Sibiu-Pitesti” – Sectiunea 4 Tigveni – Curtea de Arges este necesara ocuparea unei suprafete de 14.353 mp apartinand proprietatii publice a statului, precum si a unei suprafete de 61.802 mp apartinand proprietatii publice a unitatilor administrativ-teritoriale Tigveni si Curtea de Arges din judetul Arges, arata un proiect de Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul suplimentar, aprobarea listei imobilelor proprietate publica a statului, precum si aprobarea listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national ,,Autostrada Sibiu-Pitesti” – Sectiunea 4 Tigveni – Curtea de Arges.

Pentru prezentul proiect de Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul suplimentar, aprobarea listei imobilelor proprietate publica a statului, precum si aprobarea listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national ,,Autostrada Sibiu-Pitesti” – Sectiunea 4 Tigveni – Curtea de Arges, aflate pe raza localitatilor Tigveni si Curtea de Arges din judetul Arges, este necesara alocarea sumei de 950.947,77 lei (951 mii lei) care se aloca de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023, nr. 368/2022, la capitolul 84.01 „Transporturi”, subcapitolul 03 „Transport Rutier”, titlul 58 „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”, articolul 58.03 – Programe din Fondul de Coeziune – FC”, arata documentul.

Pentru obiectivul de investitii Autostrada Sibiu – Pitesti, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii au intreprins demersurile necesare pentru realizarea acestuia, inca din anul 2008, cand au fost aprobati indicatorii tehnico-economici, prin Hotararea Guvernului nr. 1418/2008.

Indicatorii tehnico – economici au fost reaprobati prin Hotararea Guvernului nr. 196/2019.

Pentru realizarea lucrarilor aferente Sectiunii 4 Tigveni-Curtea de Arges din cadrul obiectivului de investitii Autostrada Sibiu – Pitesti, declansarea procedurii de expropriere a fost aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 518/2020 privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Autostrada Sibiu- Pitesti” – Sectiunea 4 Tigveni – Curtea de Arges.

Pentru realizarea lucrarilor aferente Sectiunii 4 din cadrul Autostrazii Sibiu – Pitesti, respectiv pentru Lotul 1 cuprins intre km 81 +900 – km 91 + 761, Proiectul pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire a fost aprobat prin Avizul C.T.E. – CNAIR nr. 5359/20.01.2023.

Conform avizului este necesar a se ocupa o suprafata suplimentara totala de 512.787 mp, aferenta unui numar de 364 imobile, asupra carora se va declansa procedura de expropriere.

Articolul precedentLICITATIE PENTRU LARGIREA LA 4 BENZI A DN1A – S-a lansat licitatia pentru proiectul de infrastructura de la Mogosoaia
Articolul următorPIZZAROTTI, REDESEMNATA CONSTRUCTOR PENTRU LOTUL 1 DIN CENTURA DE NORD A CAPITALEI – Contractul pentru cei 17,5 km depaseste 815 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.