UN LOT DIN DRUMUL STRATEGIC A FOST MODERNIZAT – Lucrarile au costat 117 milioane de lei

Lotul 3 al Drumului Strategic a fost receptionat. Receptia lucrarilor s-a facut in prezenta reprezentantilor Inspectoratului de Stat in Constructii, a constructorilor, a proiectantului, supervizorului, dar si a primarilor comunelor prin care trece acest lot de drum modernizat, anunta Consiliul Judetean Botosani.

Un prim lot al Drumului Strategic a fost receptionat, este vorba de DJ297, cunoscut ca Lotul 3, DN 29D (Dobarceni) – Blandesti – Sulita – Lunca – Todireni, care masoara 26 de kilometri.

Am promis ca vom moderniza infrastructura judeteana si asta am si facut. Modernizarea Drumului Strategic este un obiectiv prioritar si ne apropiem cu pasi repezi de atingerea lui, in acest an urmand a face receptia si pe celelalte loturi. Este o investitie importanta realizata din fonduri europene in care foarte putini mai credeau. Am inceput lucrarile in 2021 si suntem acum cel mai avansat proiect de infrastructura din Regiunea de Nord-Est. Suntem dati ca exemple de bune practici de catre reprezentantii ADR Nord-Est. Dar dincolo de aceasta, avem multumirea sufleteasca pentru ca si locuitorii din sudul judetului, si numai, au acum conditii decente de circulatie”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Comisia de receptie a fost prezidata de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Dorin Birta, care s-a declarat multumit de calitatea lucrarilor.

Am avut parte de constructori foarte buni, care au realizat un drum de calitate ce satisface cele mai inalte exigente. Sunt convins ca vom avea acelasi rezultat pe toate cele trei loturi, pentru ca s-a muncit cu seriozitate si responsabilitate. Prin finalizarea acestor sectoare de drum, crestem sansele de dezvoltarea regiunii de sud a judetului”, a declarat Dorin Birta.

Lucrarile la Lotul 3 a Drumului Strategic au presupus refacerea in totalitate a fundatiei pe cei 26 de kilometri, a caii de rulare, dar si reabilitarea a trei poduri, construirea a 36 de podete noi transversale, repararea altor 6 podete transversale si realizarea a altor 49 de podete tubulare pentru drumurile laterale. In ceea ce priveste hidraulica drumului, au fost realizati 18 kilometri de santuri trapezoidale, peste 12 kilometri de rigole (carosate, triunghiulare sau de acostament), dar si 5,3 kilometri de drenuri.

In localitati au fost realizati 20 de kilometri de trotuare.

In cadrul proiectului au fost amenajate 129 de intersectii cu drumurile laterale si 19 anvelope pentru statiile de autobuz.

Lucrarile au o garantie de 60 de luni si s-au ridicat la 117 milioane de lei, echivalentul a 23,5 milioane de euro.

Articolul precedentDRUMUL JUDETEAN MAGHERU-BUNOAICA VA FI REABILITAT – Contractul depaseste 65 milioane lei judetean Magheru – Bunoaica va fi reabilitat.
Articolul următorCFR DEMAREAZA LICITATIE DE 2,78 MILIARDE LEI FARA TVA – Peste 82 de km de cale ferata vor fi reabilitati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.