CONTRACTUL PENTRU CONSTRUCTIA CENTURII TIMISOARA SUD SE RELANSEAZA – Licitatia a fost publicata in SEAP. Contractul cu italienii de la Tirrena Scavi a fost reziliat

Licitatia pentru executia lucrarilor necesare finalizarii constructiei Variantei Ocolitoare Timisoara Sud a fost relansata. CNAIR, prin D.R.D.P. Timisoara, a transmis spre validare in SEAP documentatia pentru lansarea noii licitatii pentru finalizarea lucrarilor care au ramas neexecutate in urma rezilierii contractului anterior.

De proiect si executie se ocupa firma Tirrena Scavi Spa, iar valoarea contractului depaseste 60 de milioane de euro. Durata acestuia este de 24 de luni.

La data rezilierii contractului anterior cu constructorul italian, progresul fizic al lucrarilor era de 58,26%.

Comparativ, in decembrie 2021, lucrarile aveau un stadiu fizic de executie de doar 44,5%.

Dupa semnarea contractului, antreprenorul trebuie sa termine lucrarile de constructie in 12 luni.

In urma rezilierii contractului initial au mai ramas de executat 41,74 % din lucrari.

Dupa validarea documentatiei in SEAP, anuntul de atribuire va fi vizibil cu valoarea contractului si cu data limita de depunere a ofertelor. Finantarea lucrarilor va fi asigurata prin Programul Transport 2021-2027”, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Durata estimata a contractului pentru finalizarea lucrarilor la Varianta Ocolitoare Timisoara Sud este de 12 luni alocate perioadei de executie si 60 de luni alocate perioadei de garantie, care poate varia in functie de perioada ofertata de operatorii economici.

De altfel, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a amenintat public pe constructorul italian de nenumerate ori cu rezilierea contractului pe de pe santierul Variantei Ocolitoare Timisoara Sud.

De proiect si executie se ocupa firma Tirrena Scavi Spa, iar valoarea contractului depaseste 60 de milioane de euro.

Centura Timisoara Sud este proiectata sa lege iesirea din Timisoara de pe Calea Lugojului cu cea spre Utvin, Sanmihaiu Roman, prin Chisoda, Giroc, Mosnita si Ghiroda, prin doua benzi. Centura va avea 26 de kilometri.

Dupa ce va fi gata si centura de sud mai ramane de realizat tronsonul dintre iesirea spre Utvin si Calea Aradului, prin Sacalaz. Odata construita, centura de sud a orasului va avea o garantie de zece ani.

Lungimea intregului traseului este de 25,69 km, avand 12 lucrari de arta, din care trei poduri si noua pasaje, patru noduri rutiere si cinci intersectii la nivel, precum si doua parcari de scurta durata”, spune seful CNAIR, Cristian Pistol.

Proiectul pentru “Varianta de ocolire Timisoara Sud” a fost scos la licitatie de catre CNAIR in aprilie 2017. In urma finalizarii procedurii de atribuire, compania Tirrena Scavi S.p.A. Italia a fost desemnata castigatoare, contractul fiind semnat in decembrie 2018.

In perioada de implementare a proiectului, antreprenorul a intampinat probleme financiare si nu a respectat prevederile contractuale de a finaliza lucrarile, drept urmare contractul a fost reziliat in data de 21.12.2022.

Articolul precedentAUTOSTRADA BRASOV-BACAU – Se reia proiectarea. Studiul de fezabilitate nu a fost finalizat
Articolul următorMODERNIZAREA CAII FERATE DIN PORTUL CONSTANTA INTRA IN LINIE DREAPTA – CFR lanseaza licitatie de 402,34 milioane de lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.