PASAJUL BERCENI, DAT IN TRAFIC PARTIAL IN DECEMBRIE – Dispozitivele modulare pentru acoperirea rosturilor de dilatatie au o durata de 50 de ani

Pasajul Berceni va fi dat partial in trafic in luna decembrie, tinand cont si de conditiile meteorologice. Anuntul a fost facut de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, care a verificat iar stadiul lucrarilor pe santier.

La vizita de lucru pe santierul Berceni, oficialul a fost insotit de George Ene, viceprimarul localitatii Berceni.

Facem toate eforturile, impreuna cu antreprenorul, in ciuda sincopelor in aprovizionarea cu prefabricate, cauzate de criza generata de cresterea preturilor pe piata materialelor de constructii, precum si faptul ca lucrarile la bretelele pasajului de pe zona Berceni-Bucuresti se pot executa dupa ridicarea traficului pe pasaj, sa luam in calcul darea partiala in trafic a pasajului Berceni in luna decembrie, tinand cont si de conditiile meteorologice”, spune Scriosteanu.

Pasajul Berceni are cele mai noi si moderne echipamente necesare tablierului metalic, dupa cum urmeaza:

  • Dispozitive modulare pentru acoperirea rosturilor de dilatatie, a caror durata de viata este de 50 de ani. Acestea sunt capabile sa preia deplasari mari atat in sensul longitudinal, cat si in sensul transversal al podului. Avand in vedere durata de viata foarte lunga a acestor dispozitive, nu va mai fi nevoie de restrictionarea traficului pentru schimbarea periodica a rosturilor de dilatatie.
  • Aparate de reazem modern cu sisteme anti-ridicare, utilizate pentru prima data in Romania la lucrari de infrastructura rutiera, care preiau incarcarile de la suprastructura catre infrastructura si apoi catre pamant. S-au folosit la rezemarea deschiderilor scurte ale tablierului metalic, necesitatea lor fiind data de greutatea redusa a acestor deschideri scurte. Sunt capabile sa preia deplasari mari in toate directiile.

Au fost finalizate umpluturile armate la rampa urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti si se lucreaza la cofrarea, turnarea si betonarea grinzilor de trotuar.

Au fost finalizate armarea si betonarea placii aferenta rampei de urcare/coborare Bucuresti, se executa cofrajul de inchidere si se pregateste suprafata pentru ultima etapa de betonare, precum si cofrarea si armarea zidului de garda de la culeea C1, care vor fi betonate in aceasta saptamana. De asemenea, se monteaza si rosturile de dilatatie.

A fost finalizata prima etapa de betonare a tablierului metalic aferent rampei de urcare/coborare spre si dinspre Berceni si se pregateste suprafata pentru urmatoarea etapa de betonare, care va avea loc saptamana aceasta. Se lucreaza si la montarea parapetului pietonal.

A fost finalizata betonarea a doua ploturi aferente inelului central si se pregateste urmatoarea etapa, care va avea loc saptamana aceasta.

Au fost finalizate turnarea placilor pe sectiunea tablierului metalic si montarea rosturilor de dilatatie pe pile pentru rampa de coborare spre Popesti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Jilava si rampa de coborare spre Jilava. Se lucreaza la cofrarea, armarea si betonarea grinzilor/liselor de parapet pentru rampele mentionate anterior.

Au fost finalizate lucrarile de asternere a balastului stabilizat cu liant hidraulic pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni, rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni, rampa de coborare spre Jilava, rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni.

Au fost finalizate turnarea binderului si montarea bordurilor pe toate rampele de acces mentionate anterior.

Continua montarea lisei prefabricate pe toate zonele pasajului.

Continua executarea lucrarilor de drum pe zona comunei Berceni si pe partea dinspre Bucuresti.

Continua executarea lucrarilor de iluminat public pe toate zonele pasajului.

Continua realizarea canalizarii pluviale, necesara preluarii apei din zona pasajului.

Luna aceasta, doar pe placa de suprabetonare peste tablierul metalic, au fost folosite aproximativ 420 tone de fier beton, in santier lucrand peste 130 muncitori.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Articolul precedentCEL MAI DIFICIL LOT DIN AUTOSTRADA SEBES-TURDA SE DA IN TRAFIC – Soferii vor putea circula din aceasta saptamana pe lotul 2, pe ambele sensuri de mers, in zona alunecarii de teren de la Oiejdea
Articolul următorPREGATIRI PENTRU DESZAPEZIREA DRUMURILOR DIN BRASOV – Opt sectoare de drumuri judetene de peste 66 km vor fi inchise pe perioada iernii. Procedura de reofertare pentru contractele subsecvente pentru asigurarea deszapezirii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.