SE REIAU LUCRARILE PE DRUMUL BISTRITEI – Valoarea investitiei este de 32,3 milioane lei fara TVA

Consiliul Judetean Cluj a reluat lucrarile de modernizare a lotului 2 al Drumului Bistritei. Acestea vizeaza un sector de aproape 17 km al DJ161.

Valoarea investitiei este de 32.303.622,10 lei, fara TVA, din care 98% este asigurata din fonduri europene si 2% din bugetul Consiliului Judetean Cluj.

Termenul de finalizare a lucrarilor este de maxim 12 luni de la data emiterii ordinului de incepere a acestora, respectiv 20 ianuarie 2024.

Lucrarile de modernizare pe acest drum judetean au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului incheiat cu Asocierea Operes SRL – Societatea Napoca SA din cauza nerespectarii de catre aceasta a clauzelor contractuale asumate, fiind necesara, astfel, organizarea unei noi licitatii de executie a lucrarilor. Lucrarile reluate acum sunt parte a proiectului ,,Rest de executat pentru continuarea lucrarilor la obiectivul: Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistritei, prin modernizarea si reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gadalin – Bontida – DN 1C de la km 0+000 la km 16+933”.

Astfel, Consiliul Judetean Cluj a reluat, in vederea finalizarii, lucrarile de reabilitare si modernizare a drumului judetean 161 (DN 16) – Gadalin – Bontida – DN 1C.

Acestea vizeaza un tronson in lungime de aproape 17 kilometri, situat intre drumul national DN 16, pe directia Gadalin, si drumul national DN 1C, pe directia Bontida, si vor consta intr-o serie de operatiuni complexe ce se vor finaliza prin asternerea de covor asfaltic in doua straturi – binder si strat de uzura, lucrari de marcaje si semnalizare rutiera, etc. De asemenea, urmeaza a fi reabilitate cinci poduri si vor fi realizate statii pentru transportul in comun.

Am intreprins toate demersurile necesare pentru a adduce un nou constructor si pe acest santier extrem de important. Odata finalizat, acest drum va determina imbunatatirea considerabila a conditiilor de viata ale locuitorilor, dezvoltarea ecomomica a zonei de centru a judetului, fluidizarea circulatiei precum si cresterea nivelului de siguranta a participantilor la trafic”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In aceasta etapa se executa lucrari de realizare a acceselor la proprietati, podete si trotuare. De asemenea, a fost construit un pod provizoriu peste raul Somes, ca varianta ocolitoare, in vederea demolarii vechiului pod si pentru construirea unuia nou.

Articolul precedentCOMBUSTIBILUL SCUMP LOVESTE IN PROFITUL COMPANIILOR AERIENE – Profitul China Airlines Ltd a scazut anul trecut cu 70%, la 92,5 milioane dolari
Articolul următorAU INCEPUT LUCRARILE DE MODERNIZARE A DRUMULUI JUDETEAN BALOTA-PLOPI – Lucrarile costa peste 48,5 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.