AU INCEPUT LUCRARILE DE MODERNIZARE A DRUMULUI JUDETEAN BALOTA-PLOPI – Lucrarile costa peste 48,5 milioane lei

Au inceput lucrarile de modernizare a drumului judetean Balota-Plopi, anunta Consiliul Judetean Mehedinti.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a mers pe santierul DJ 606A (19,3 km), cuprins intre DJ 561A (Plopi) si DN 6 (Balota), unde au inceput lucrarile de modernizare in cadrul proiectului finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, cu o valoare de 48.540.312,50 lei, implementat de Consiliul Judetean Mehedinti.

Este o lucrare pentru care am facut eforturi de-a lungul timpului pentru a primi finantare, dar, iata, am reusit sa ducem lucrurile in directia buna si sa demaram efectiv lucrarile. Din discutiile avute cu echipa de implementare si cu cei doi constructori care au castigat licitatia, sunt sanse mari ca lucrarile sa se finalizeze pana la sfarsitul anului 2023. Vorbim despre un drum care nu a fost niciodata asfaltat. Se afla pe teritoriul administrativ al comunelor Tamna, Livezile, Hinova, Prunisor si Simian, asigura accesul catre Aerodromul Drobeta si satele Izvoralu de Jos si Izvoralu. Totodata, permite legaturi cu satele Garnita, Mijarca, Arvatesti si Manu”, declarat presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu.

Dupa finalizarea lucrarilor, locuitorii din Dumbrava, Plopi si Bacles vor putea scurta mult traseul dintre Drobeta Turnu Severin si casele lor, in conditii foarte bune, adauga acesta.

Pe langa platforma de rulare, se vor realiza legaturi cu drumurile laterale, santuri betonate si rigole carosabile, se vor face trotuare si piste de biciclete pe o distanta de aproape 2 km, accese la proprietati si se va monta parapet pe o distanta de 2,4 km, acolo unde structura drumului necesita acest lucru.

Articolul precedentSE REIAU LUCRARILE PE DRUMUL BISTRITEI – Valoarea investitiei este de 32,3 milioane lei fara TVA
Articolul următorGARA REGALA CURTEA DE ARGES VA FI RESTAURATA – CFR a semnat contractul de 8,74 milioane lei cu societati romanesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.