JUDETUL MARAMURES INVESTESTE 103 MILIOANE LEI IN INFRASTRUCTURA RUTIERA – Alte 9 milioane lei vor fi investite in Aeroportul Maramures

Consiliul Judetean Maramures a aprobat in sedinta proiectul de buget pentru anul 2023, prezentat de Ionel Bogdan, presedintele administratiei judetene.


Bugetul pentru anul 2023 este in valoare totala de 658 milioane lei, din care 361,64 milioane lei sunt alocati investitiilor pentru dezvoltarea judetului Maramures, cu o crestere de 62,43% fata de 2022, iar 296,36 milioane lei sunt prevazuti pentru partea de functionare.

Din suma totala, 103,26 milioane lei vor fi investite in infrastructura rutiera, iar alte 8,91 milioane lei in infrastructura aeroportuara.

”In bugetul pentru anul 2023 asiguram sumele necesare pentru derularea proiectelor importante pentru Maramures, iar aici fac referire la cheltuielile neeligibile, la cofinantari. De asemenea, avem deja finantarile asigurate prin fonduri europene pentru peste 20 de proiecte”a spus Ionel Bogdan.

Printre proiectele pentru care contractele de finantare au fost deja semnate sunt: extinderea, modernizarea Terminalului pentru Pasageri si cresterea gradului de siguranta si securitate a Aeroportului International Maramures prin achizitionarea de echipamente specifice, extinderea si modernizarea ambulatoriilor integrate la Spitalul Judetean de Urgenta si la Spitalul de Boli Infectioase Baia Mare, modernizarea si reabilitarea Muzeului Judetean de Etnografie si Arta Populara, a Centrului scolar de educatie incluziva Baia Mare – caminul si gradinita, a Centrului scolar de educatie incluziva Viseu de Sus, a cladirii internat din cadrul Centrului de educatie incluziva Targu Lapus si a Scolii gimnaziale speciale Baia Mare, patrimoniul vernacular al satului Breb, proiectul ALTHERA.


Cele mai importante investitii consolidate in bugetul pentru anul 2023 sunt pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru care s-au alocat 103,26 milioane lei. Dezvoltarea infrastructurii de sanatate este un alt obiectiv major asumat de administratia judetului, pentru care au fost alocati 17,4 milioane lei in bugetul pentru 2023. Pentru dezvoltarea Aeroportului International Maramures este prevazuta suma de 8,9 milioane lei, iar pentru invatamant este alocata suma de 6,85 milioane lei”, precizeaza CJ Maramures.


Peste 1,30 miliarde de euro este valoarea celor mai importante investitii derulate de Consiliul Judetean Maramures: 1,17 miliarde euro sunt pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere, peste 92 milioane de euro vor fi investiti in infrastructura de sanatate, iar 47 milioane de euro vor merge catre dezvoltarea Aeroportului International Maramures.


”Avem un portofoliu de proiecte consistent pe care l-am creat in acesti doi ani si jumatate ca presedinte al Consiliului Judetean Maramures, iar rezultatele dorite si mult asteptate de maramureseni incep deja sa se vada, avand in vedere ca o parte din aceste proiecte vor fi finalizate pe parcursul acestui an”, a adaugat presedintele Ionel Bogdan.

Articolul precedentSOCIETATEA DE TRANSPORT PUBLIC DIN TIMISOARA SE RESTRUCTUREAZA – Datorii de 40 de milioane de lei vor fi sterse
Articolul următorMITSUBISHI VA VINDE DOAR MASINI ELECTRICE DIN 2035 – Constructorul auto pregateste investitii de 10 miliarde de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.