DN 25 VA FI MODERNIZAT – Judetul Galati investeste 309 milioane de euro in drumurile nationale

Judetul Galati continua investitiile majore in infrastructura rutiera. Presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, anunta ca DN 25 va fi modernizat intre Galati – Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi.

CJ Galati a aprobat, in sedinta ordinara de saptamana aceasta indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investitii „Modernizare drum existent DN 25 intre Galati – Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi‟.

Acest proiect cu fonduri europene este extrem de important pentru judetul Galati si se refera la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN25, intre Galati – Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi astfel incat traficul sa se desfasoare pe patru benzi, ceea ce va presupune:

  • amenajare giratii la intersectia cu drumurile principale
  • reabilitarea si extinderea pasajelor de pe traseu
  • realizarea de trotuare si sisteme de colectare a apelor pluviale
  • realizarea unor parcari auto
  • asigurarea scurgerii apelor pluviale prin proiectarea unor sisteme de preluare a acestora si evacuarea in afara partii carosabile
  • realizarea semnalizarii rutiere orizontale si verticale

De asemenea, pe acest tronson de drum national, se vor executa lucrari de: desfacerea structurii rutiere existente, sapatura caseta; nivelarea si compactarea terenului de fundare; executia stratului de fundatie din balast, nivelarea si compactarea acestuia; executia stratului din piatra sparta, nivelarea si compactarea acestuia; executia dispozitivelor de scurgere a apelor; executia trotuarelor; executia parcarilor; realizarea lucrarilor pentru siguranta circulatiei si executia marcajelor rutiere si montarea indicatoarelor de circulatie.

Valoarea totala a investitiilor este de aproximativ 309 milioane de euro, fonduri europene obtinute prin POIM- Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020, anunta presedintele CJ Galati, Costel Fotea.

Articolul precedentREVENIRE SPECTACULOASA IN TRANSPORTUL AERIAN – Compania aeriana si-a dublat numarul de pasageri
Articolul următorCONTROL PE AUTOSTRADA MOLDOVEI – Autoritatile cer monitorizarea atenta lotului Ploiesti-Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.