DOUA PODURI PESTE PRUT, OANCEA SI SCULENI, VOR FI CONSOLIDATE – Podul de la Albita va fi reconstruit

Doua poduri peste Prut – Oancea (RO) – Cahul (MD) si cel de la Oancea (RO) – Cahul (MD) – vor fi reabilitate si consolidate, iar unul va fi reconstruit, de la Albita (RO) – Leuseni (MD).

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, a prezentat in sedinta Guvernului Romaniei cele trei memorandumuri privind negocierea si semnarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova, care prevad reabilitarea si consolidarea a 2 poduri rutiere, precum si reconstruirea unui pod.

Guvernul Romaniei a aprobat cele trei memorandumuri, iar in baza expertizelor tehnice efectuate se vor realiza urmatoarele:

  1. Albita (RO) – Leuseni (MD): lucrarile presupun demolarea podului vechi si reconstruirea unui pod nou cu 4 benzi, care va corespunde cerintelor cresterii traficului de la punctul de trecere a frontierei intre cele doua localitati, Albita si Leuseni
  2. Oancea (RO) – Cahul (MD): pentru acest pod, sunt necesare lucrari de reabilitare si consolidare care sa elimine deficientele existente
  3. Sculeni (RO) – Sculeni (MD): pentru acest pod sunt necesare lucrari de modernizare si consolidare.

Cele trei obiective de investitii au studiile de fezabilitate in curs de finalizare si urmeaza ca in perioada urmatoare sa intre in proceduri de aprobare.

Pentru realizarea acestor obiective de investitii, Romania si Moldova isi vor coordona actiunile la nivelul autoritatilor centrale si locale implicate.

Reabilitarea si reconstruirea acestor poduri rutiere va rezolva o parte din problemele strategice de interconectare in ceea ce priveste infrastructura de transport, va imbunatati conditiile de trafic intre cele doua tari si va consolida relatiile cu fratii nostri de peste Prut”, afirma Scriosteanu.

Pana acum, a fost reabilitat podul rutier Galati (RO) – Giurgiulesti (MD) si autoritatile sunt in proceduri avansate si pentru construirea a 4 poduri noi:

Pod nou Stanca (RO) – Costesti (MD)

Pod nou Bumbata (RO) – Leova (MD)

Pod nou Falciu (RO) – Leca (MD)

Pod nou Ungheni (RO) – Ungheni (MD), care va fi construit la nivel de autostrada

Articolul precedentGARA BARTOLOMEU VA FI MODERNIZATA – Investitia se ridica la 33,41 milioane lei
Articolul următorCONTROL PE SANTIERUL CENTURII BARLAD – Ministerul Transporturilor cere accelerarea lucrarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.