VERIFICARI LA PASAJUL BERCENI – Pasajul trebuie dat in trafic in aprilie

Factorii responsabili de proiectul pasajului Berceni au fost convocati pe santier in vederea mobilizarii acestora si verificarii stadiului lucrarilor la fata locului. Conform graficului asumat de catre antreprenor, termenul de dare in trafic a pasajului Berceni este aprilie 2023.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, anunta care este stadiul acestor lucrari. Acesta a mers isr in control pe santier. La vizita de lucru pe santierul Berceni, secretarul de stat a fost insotit de George Ene, viceprimarul localitatii Berceni.

Astfel, a inceput realizarea hidroizolatiei pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni si se afla in curs de finalizare montarea parapetului pietonal pe toate cele 6 rampe de acces ale pasajului.

Se afla in curs de finalizare turnarea stratului de balast pe drumul de servitute Berceni si pe partea dreapta in zona ArchiveIT.  Continua montarea lisei prefabricate pe inelul central al pasajului, pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Berceni si pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti. Continua lucrarile de armare, cofrare si betonare a grinzii de parapet atat pe inelul central, cat si pe toate rampele de acces ale pasajului. Continua montarea parapetului pietonal pe rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti, pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni”, spune Scriosteanu.

Continua montarea bordurilor pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni.

Se executa lucrari de armare a grinzii de trotuar pe rampa de urcare dinspre Popesti-Leordeni si pe rampa de coborare spre Popesti-Leordeni.

De asemenea, se executa lucrari de turnare a betonului de umplutura pe rampele de urcare si coborare dinspre si spre Popesti-Leordeni, precum si lucrari de turnare a stratului de BAP16 (beton asfaltic).

Continua consolidarea suplimentara a terenului de fundare prin forarea, armarea si turnarea pilotilor toata zona demontata. Au fost executati aproximativ 80% din totalul de 310 piloti.

Se executa lucrari de armare, cofrare si turnare fundatie aferenta grinzii de rezemare a placilor de racordare in zona caii ferate de la Remat Bucuresti, precum si lucrari de armare a grinzii de rezemare.

Continua lucrarile de modernizare a pasajului CF cu linia ferata industriala REMAT.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar putea fi gata in acest an.

Articolul precedentTREI PODURI NOI VOR FI CONSTRUITE PESTE PRUT – Documentatia a fost trimisa la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice
Articolul următorCONSULTARI PENTRU MODERNIZAREA TRANSFAGARASANULUI – Drumul ar putea fi mentinut in circulatie cat mai mult timp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.