AEROPORTUL DUBAI ASTEAPTA 78 MILIOANE PASAGERI IN ACEST AN – Traficul de pasageri s-a dublat, scade volumul de marfa

Avand in vedere ca emiratul Dubai este pregatit sa gazduiasca evenimente majore, cum ar fi urmatoarea Conferinta ONU privind schimbarile climatice, Aeroportul International Dubai, unul dintre cele mai aglomerate noduri turistice ale lumii, se asteapta sa primeasca 78 de milioane de pasageri in 2023, dupa ce traficul de pasageri s-a dublat in ultimul an, scrie publicatia Arab News.

Unul dintre cele mai mari hub-uri internationale de calatorie, DXB a gestionat 66 de milioane de pasageri in 2022, o crestere de la an la an de 127%, propulsata de volumele puternice in trimestrul patru al anului, a anuntat operatorul aeroportuar intr-un comunicat.

In aceasta perioada, aeroportul a inregistrat 19,72 milioane de pasageri, in crestere cu 67% fata de trimestrul al patrulea din 2021, devenind cel mai aglomerat trimestru din 2019.

Avand in vedere ca DXB va primi 78 de milioane de pasageri in acest an, iar Dubaiul gazduieste evenimente internationale majore, inclusiv Dubai Airshow si COP28, va fi un alt an de noi provocari si oportunitati si suntem pregatiti pentru ele”, a declarat Paul Griffiths, CEO DXB.

Decembrie a fost cea mai aglomerata luna a anului, cu 7,1 milioane de pasageri, pentru prima data din ianuarie 2020, cand traficul lunar al DXB a atins pragul de 7 milioane.

India a fost cea mai mare tara de destinatie in ceea ce priveste volumul de trafic pentru DXB in 2022, dupa ce a primit 9,8 milioane de pasageri.

Arabia Saudita a ocupat locul al doilea cu 4,9 milioane de pasageri, urmata de Marea Britanie cu 4,6 milioane de pasageri si Pakistan cu 3,7 milioane de pasageri.

Numarul rusilor care calatoresc prin DXB a ajuns la 1,9 milioane, deoarece Emirates si Fly Dubai au adaugat zboruri catre orasele rusesti de cand a inceput conflictul din Ucraina la inceputul anului trecut.

Londra a fost principalul oras de destinatie din punct de vedere al traficului, cu 3 milioane de pasageri, urmata de Riyadh cu 2 milioane de pasageri si Mumbai cu 1,9 milioane de pasageri.

Miscarile totale de zboruri la DXB au totalizat 96.701 in timpul celui de-al patrulea trimestru al anului 2022, ducand miscarile anuale de zbor la 343.339, o crestere de la an la an de 47%. Numarul mediu de pasageri per zbor a ajuns la 204, in crestere cu 33% fata de anul precedent.

Cu toate acestea, volumele de marfa au continuat sa se contracte, la 420.125 de tone inregistrate in al patrulea trimestru, in scadere cu 31,7% fata de 614.834 de tone in al patrulea an 2021.

DXB a manipulat 1,7 milioane de tone de marfa in 2022, o scadere de 25,5% rezultata din mutarea tuturor operatorilor majori de transport de marfa inapoi la Dubai World Central si revenirea aeronavelor pax-cargo inapoi la operatiunile de pasageri in cursul anului.

Articolul precedentMINSTERUL TRANSPORTURILOR DEMAREAZA PROIECTUL DRUMULUI DE MARE VITEZA FILIASI-DROBETA TURNU SEVERIN-LUGOJ – Studiul de fezabilitate costa 145 milioane lei
Articolul următorVESTI BUNE PENTRU CELE MAI ASTEPTATE AUTOSTRAZI – Autostrada A0 Sud va fi data in circulatie in acest an. Lotul Tigveni – Curtea de Arges intra in constructie la primavara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.