AEROPORTUL DIN SIBIU VA AVEA UN NOU TERMINAL – Investitia se ridica la 272,4 milioane de lei

Aeroportul International Sibiu isi extinde terminalul de pasageri, iar infrastructura de securitate va fi modernizata, investitia ridicandu-se la 272,4 milioane de lei.

Cea mai mare parte a finantarii este asigurata din fonduri europene nerambursabile (164,5 milioane lei) si bugetul de stat (25,1 milioane lei), cat si de Consiliul Judetean Sibiu si Aeroportul International Sibiu (82,6 milioane lei).

Investitia prevede, pe langa extinderea terminalului de pasageri, crearea a 10 ghisee cu operator si 7 automate pentru check-in, dublarea filtrelor de securitate de la 3 la 6, cresterea numarului portilor de imbarcare de la 5 la 7, cat si instalarea unor sisteme de securitate ce vor usura controlul pasagerilor in privinta dispozitivelor electronice si obiectelor de vestimentatie.

Aceasta investitie i-a fost prezentata primului ministru al Romaniei, Nicolae Ciuca, alaturi de Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu, Mircea Dorin Cretu, prefectul judetului Sibiu, Raluca Turcan si Nicolae Neagu, parlamentari de Sibiu, Vlad Vasiu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu si de Marius Girdea, directorul general al Aeroportului International Sibiu.

Premierul a fost interesat de caracteristicile tehnice ale terminalului care va fi extins de la 6.200 mp la 22.400 mp, putand asigura un flux de pana la 2,5 milioane pasageri/an, precum si de viitoarele dotari ale sistemelor de securitate care vor asigura o scadere a timpilor de asteptare pe liniile de control si vor creste nivelul de siguranta pentru pasageri si personalul aeroportuar.

Santierul Aeroportului International Sibiu are toate premisele pentru a fi incheiat la timp”, a mai conchis premierul Nicolae Ciuca.

Datele generale privind investitia au fost prezentate de Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu, in timp ce, din partea consortiului care asigura lucrarile, Mircea Bulboaca, presedintele Con-A, a oferit detalii tehnice si precizari asupra evolutiei santierului care inregistreaza in prezent un grad de executie de 10%.

 „Am profitat de faptul ca Uniunea Europeana asigura ultimele finantari destinate infrastructurii aeroportuare, astfel ca nu am riscat sa pierdem aceasta oportunitate prin care vom moderniza si extinde Aeroportul International Sibiu, care se adreseaza nu doar sibienilor ci intregii zone limitrofe”, a declarat Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.

Articolul precedentPISTE DE BICICLETE DE 227 KM – Proiectul se intinde in judetele Bihor, Alba si Cluj si costa 18,7 milioane euro
Articolul următorSTATISTICI AUTO POST-PANDEMIE – Inmatricularile de masini scad, dar cresc afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.