AEROPORTUL DIN CLUJ-NAPOCA ISI EXTINDE TERMINALUL DE PASAGERI – Aeroportul pregateste investitii de peste 225 de milioane de lei

Aeroportul International „Avram Iancu” din Cluj-Napoca isi va extinde terminalul de pasageri, printr-o investitie de peste 225 de milioane de lei. Valoarea contractului este de 225.422.225 lei si aproximativ 136.912.500 lei, (aproximativ 60%) reprezinta finantarea din fonduri europene si de la bugetul de stat.

Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023.

In urma extinderii terminalului de pasageri plecari pe latura de nord, Aeroportul International Cluj va avea o suprafata mai mare dedicata procesarii pasagerilor, ceea ce va duce la cresterea gradului de confort pentru pasageri si pentru angajatii care isi desfasoara activitatea in perimetrul aeroportuar.

Asigurarea finantarii din fonduri europene este prioritara pentru noi, in vederea continuarii dezvoltarii si modernizarii aeroportului. Extinderea terminalului va duce la cresterea capacitatii de procesare si a gradului de confort al pasagerilor. Este un proiect foarte important avand in vedere ca in anul 2023 vom depasi 3 milioane de pasageri si estimam cresteri ale traficului de pasageri si pentru anii urmatori”, declara directorul general al Aeroportului International Cluj, David Ciceo.

Proiectul va fi realizat de Asocierea BOG’ART, UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT si ACI CLUJ impreuna cu: ELECTROPROIECT – tert si subcontractant, GEO ARC SRL tert si subcontractant, KONE ASCENSORUL SA subcontractant, POPP & ASOCIATII SRL subcontractant.

Proiectul prin care se realizeaza extinderea terminalului si a platformei pentru aeronave se afla in analiza la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii in vederea finantarii.

Implementarea noului proiect presupune extinderea terminalului plecari cu aproximativ 7.200 de metri patrati si a platformei de stationare aeronave cu aproape 9.000 de metri patrati.

Noile spatii vor fi dotate cu aparate de securitate de ultima generatie de tip standard C3, urmand a fi realizate doua porti de imbarcare pentru zborurile externe si o poarta de imbarcare pentru zborurile interne.

Odata cu finalizarea lucrarilor, va fi optimizata gestionarea fluxului de pasageri in intervalele de timp aglomerate, in special la orele de varf, cu desfasurarea in conditii corespunzatoare a activitatii aeroportuare. In noua configuratie, terminalul plecari si platforma extinsa de parcare pentru aeronave raspund nevoilor traficului de pasageri aflat in crestere, dar si numarului mai mare de zboruri preconizat pentru urmatoarea perioada.

Articolul precedentINVESTITII INTR-O NOUA LINIE DE METROU – Lucrarile la magistrala M6 vor incepe in luna mai 
Articolul următorJUDETUL BRASOV SI-A STABILIT INVESTITIILE IN TRANSPORTURI IN ACEST AN – 320 de milioane de lei merg in infrastructura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.