DOUA OFERTE PENTRU CENTURA COMARNIC – Judetul Prahova pregateste in acest an inceperea lucrarilor la centurile Comarnic, Azuga, Busteni, Paulesti, Mizil

Consiliul Judetean Prahova a primit doua oferte pentru construirea centurii Comarnic. Centura va ocoli orasul Comarnic si DN1 prin vest, va avea o lungime de aproape sase kilometri si doua benzi de circulatie. Vor fi construite 3 poduri noi si va fi dublat podul peste raul Prahova de pe DJ 101R.

Cele doua oferte depuse pana la termenul limita din 1 februarie provin de la:

  1. Asocierea CONI (Leader) – RIA DESIGN CONSULTING SRL – Trace Group Hold
  2. Asocierea FRASINUL (Leader) – ARTEHNIS

In acelasi timp, se va construi un pasaj peste raul Prahova si calea ferata Ploiesti – Brasov, potrivit presedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Valoarea lucrarilor este estimata la 249,20 milioane de lei iar durata de executie va fi de 24 de luni.

De asemenea, Consiliul Judetean Prahova a aprobat cel mai mare buget din istoria sa. 63% din fonduri merg catre dezvoltare.

Consilierii judeteni din Prahova au aprobat saptamana aceasta bugetul judetului pe anul 2023. Este cel mai mare buget din istoria judetului (1,238 miliarde de lei), orientat spre dezvoltare, iar 63% din bani vor merge catre proiecte de infrastructura.

Banii din dezvoltare merg preponderent spre: transporturi, sanatate si invatamant.

In acest an, in Prahova vor incepe cele mari investitii in infrastructura.

In 2023, sunt planificate inceperea lucrarilor la Centurile Comarnic, Azuga, Busteni (finantate prin bugetul CNAIR), Paulesti, Mizil, la Pasajul denivelat peste DN 1 (Centura Vest) la intersectia cu DJ 101I si strada Buda, la infiintarea retelei de gaze naturale pe Valea Slanicului, la extinderea retelelor de alimentare cu apa si canalizare in mai multe localitati ale judetului (finantate prin bugetul Hidro Prahova), la reabilitarea Palatului Culturii etc.

Fata de 2020, bugetul Consiliului Judetean Prahova s-a dublat, iar cheltuilelile de dezvoltare au crescut aproape de 5 ori, lucru care a fost posibil prin atragerea de finantari europene si guvernamentale pentru investitii (18 lei atrasi din fonduri europene pentru fiecare leu incasat direct din taxe si impozite).

Este unul dintre cele mai mari bugete din tara, un buget care respecta forta, valoarea si importanta judetului Prahova. Un buget orientat spre dezvoltare. Ne face cinste si va adduce investitii in infrastructura pe care prahovenii si le doresc de mult timp. In 2023, avem responsabilitatea uriasa de a implementa proiectele aprobate deja, dar si de a pregati in continuare proiecte majore pentru viitoarele finantari europene si guvernamentale”, spune Iulian Dumitrescu, presedintele Consiliului Judetean Prahova.

Articolul precedentPROGRAMUL RABLA PENTRU MASINILE MAI VECHI DE 15 ANI PORNESTE IN MARTIE – Romanii vor incasa bani si nu trebuie sa cumpere o masina noua
Articolul următorAU INCEPUT LUCRARILE LA AUTOSTRADA BUZAU-FOCSANI, LOTURILE 1 SI 4 – 65 de km ai Autostrazii Moldova sunt in executie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.