S-AU SEMNAT CONTRACTELE CU AUSTRIECII DE LA PORR PENTRU CENTURILE DIN ZONA METROPOLITANA ORADEA – Centurile Osorhei, Santandrei si Nojorid costa circa 193 milioane lei fara TVA

Joi, 2 februarie, s-au semnat contractele pentru executia lucrarilor la centurile din Zona Metropolitana Oradea. Documentele au fost semnate la sediul Consiliului Judetean Bihor de catre Mircea Malan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor, si Emanuel Reitmaier, director Tehnic Infrastructura, Divizia Timisoara a firmei PORR CONSTRUCT, cea care a fost desemnata castigatoarea licitatiei.

Un contract prevede executia lucrarilor pe Lotul 1: Centura Osorhei (5,8 km) si reabilitararea drumului judetean DJ 767E Osorhei – Copacel (12,7 km), iar cel de-al doilea, executia lucrarilor pe Lotul 2: Centurile Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km). 

Termenul de executie a fost stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fara TVA, iar al contractului pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fara TVA.

Este un proiect foarte important pentru Zona Metropolitana Oradea, deoarece aici sunt cele mai mari conflicte in trafic din judetul Bihor. Multumesc primarilor din comunele Osorhei, Santandrei si Nojorid pentru implicare si pentru ajutorul pe care ni-l vor da in realizarea acestui proiect. Suntem cu totii interesati sa se execute lucrari de calitate foarte buna si intr-un termen cat mai scurt, pentru ca in felul acesta se va reduce timpul necesar traversarii zonelor respective si vor scadea zgomotul si poluarea. Practic, vom trai mai bine in judetul nostru”, a precizat Mircea Malan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor.

Finantarea pentru proiectul „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea” va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027.

Se va lucra pe patru santiere, in functie de un grafic de executie agreat cu firma care va realiza lucrarile. Ne propunem ca in urmatoarele zile sa emitem ordinul de incepere a lucrarilor, dupa ce compania va constitui garantia de buna executie”, a adaugat Mircea Malan

La semnarea contractului au participat primarul comunei Osorhei, Ioan Gligor, primarul comunei Santandrei, Ioan Marcus, si viceprimarul comunei Nojorid, Cristian Tripa.

Articolul precedentSANTIERUL NAVAL SEVERNAV A DAT LOVITURA IN OLANDA – Compania, la care are actiuni si CFR Marfa, va construi o nava pentru care va incasa 1,78 milioane euro
Articolul următorDRUM NOU IN JUDETUL HARGHITA – Investitia in drumul de 11 km se ridica la 100 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.