LUCRARILE LA VIITORUL TERMINAL AL AEROPORTULUI DIN IASI AU AJUNS LA 13,5% – Aeroportul din Iasi va fi de anul viitor al doilea cel mai mare aeroport din tara

Lucrarile la viitorul terminal T4 al Aeroportului din Iasi au ajuns in aceasta saptamana la 13,5%, anunta presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, care a participat la o sedinta operativa pe santierul investitiei.

„Exista o coordonare foarte buna intre echipa de la CJ si cea de la Iasi Airport, asa cum am obisnuit inca de cand am inceput sa conturam acest proiect de extindere si modernizare. Ne tinem de treaba pentru a termina lucrarile pana la finalul acestui an, astfel incat, din 2024, sa avem operational al doilea cel mai mare aeroport din tara: peste 31.000 mp suprafata desfasurata, peste 3,3 milioane de pasageri anual capacitate de procesare si noi oportunitati de dezvoltare economica a Iasului si intregii regiuni”, a declarat presedintele CJ, Costel Alexe.

Aeroportul din Iasi va avea un nou terminal de pasageri la finalul anului 2023, constructia acestuia fiind inceputa in toamna lui 2022. Conducerea aeroportului iesean afirma ca noul terminal va fi al doilea ca marime din tara, dupa Otopeni si ca va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri pe an.

Proiectul de dezvoltare are o valoare totala de aproximativ 328 milioane de lei fara TVA.

Executia lucrarilor este realizata de Strabag SRL, iar serviciile de supervizare si dirigentie de santier sunt asigurate de Medos Construct & Consulting SRL.

Aeroportul din Iasi a depasit, in primele zece luni din anul 2022, intreg traficul pe anul 2019, conducerea aerogarii iesene estimand ca pe intregul an 2022 numarul total de pasageri va trece de 1,5 milioane.

In perioada ianuarie-octombrie 2022, traficul a fost de 1,32 milioane de pasageri, nivel care a depasit traficul inregistrat inaintea pandemiei.

Articolul precedentTREI OFERTE SE BAT SA REALIZEZE STUDIUL DE FEZBILITATE PENTRU CENTURA DE LA PODU ILOAIEI – Studiul de fezabilitate trebuie sa fie gata in cinci luni
Articolul următorCONTROL PE PODUL SUSPENDAT DE LA BRAILA – Antreprenorii au accelerat lucrarile, autoritatile vor anunta dupa februarie-martie cand este gata podul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.