PROMISIUNI MARI IN INFRASTRUCTURA IN 2023 – 126 km drum de mare viteza ar putea fi dati in trafic in acest an. Romania va depasi borna de 1.000 km de autostrada

Anul acesta ar putea sa fie dati in trafic minimum 126 km drum de mare viteza. De asemenea, Romania va depasi borna de 1.000 km de autostrada, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Tot in acest an, va incepe constructia la primul tronson de autostrada in zona montana si care prevede si constructia unui tunel de autostrada cu o lungime de 1,3 km, fiind vorba de lotul 4 Tigveni – Curtea de Arges din autostrada Sibiu-Pitesti.

2023 – noi premiere pentru inrastructura din Romania. Anul acesta vom avea parte de cateva premiere pentru infrastructura rutiera din Romania, si anume:

  1. 1.000 km dati in trafic: depasim borna de 1.000 km de autostrada dati in trafic. Romania are, in prezent, 994 km de drumuri de mare viteza. Stiu ca a durat mult, mult prea mult, dar trendul ascendent din ultimii 3 ani in ceea ce priveste investitiile in infrastructura rutiera, ne permite sa spunem ca vom atinge borna de 2000 km pana in anul 2030.
  2. Toti cei aproximativ 320 km ai Autostrazii Ploiesti-Pascani (Autostrada Moldova) A7 vor fi in executie pana in primavara acestui an, ceea ce inseamna ca numai aici vor fi 13 santiere deschise.
  3. 1.000 km cu contract de executie lucrari: la finalul anului 2023 depasim si borna de 1.000 km de drumuri de mare viteza cu contract de executie pentru lucrari. Pe langa cei 554km drum de mare viteza contractati pentru executie pana acum, anul acesta vom mai semna contracte de executie pentru inca aproximativ 680 km (405 sunt deja in licitatie).
  4. Primul tronson de autostrada la care incepe constructia in zona montana si care prevede si constructia unui tunel de autostrada cu o lungime de 1,3 km: Lotul 4 Tigveni – Curtea de Arges al Autostrazii Sibiu-Pitesti. Autostrada Sibiu-Pitesti este cel mai important proiect de infrastructura rutiera si, totodata, cu cele mai complexe lucrari, avand in vedere dificultatea data de zona montana in care se afla traseul autostrazii, fiind si prima trecere la nivel de autostrada peste Carpati”, spune secretarul de stat.

De asemenea, vom depasi 50 de santiere deschise pentru executia proiectelor majore de infrastructura rutiera in toata tara.

Anul acesta vom face tot posibilul sa dam in trafic minimum 126 km drum de mare viteza si cateva obiective de investitii principale si contam, bineinteles, pe mentinerea unei mobilizari bune din partea antreprenorilor, dar si pe cresterea acesteia, acolo unde nu este la un nivel optim. Ne referim la finalizarea urmatoarelor proiecte, si nu numai:

  • Autostrada Bucurestiului A0 – Lot 1 Sud: 16,93 km
  • Autostrada Bucurestiului A0 – Lot 2 Sud: 16,32 km
  • Autostrada Bucurestiului A0 – Lot 2 Nord: 19 km
  • Autostrada Transilvaniei A3 Nusfaĺau-Suplacu de Barcau: 13,55 km
  • Autostrada Transilvaniei A3 Chetani-Campia Turzii: 15,69 km
  • Legatura Centura Oradea cu Autostrada A3 (Biharia): 12,46 km
  • DX12 Craiova-Pitesti Tronson 3: 31,75 km
  • Pasajul rutier Berceni
  • Pasajul rutier Oltenitei – Popesti-Leordeni
  • Pasajul denivelat superior DN 21 – Drajna
  • Podul suspendat peste Dunare de la Braila si drumurile de legatura”, precizeaza Scriosteanu.

Oficialul mai spune ca, din pozitia de coordonator al infrastructurii rutiere din Romania, impreuna cu directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, este bucuros ca 2022 a fost al treilea an consecutive pe care l-a inchis cu rectificare bugetara pozitiva.

Prin rectificare bugetara pozitiva ne referim la suplimentarea sumelor alocate initial de catre Guvernul Romaniei pentru infrastructura de transport, in conditiile in care in ultimii 10 ani (pana in 2019) au fost doar rectificari bugetare negative, luandu-se bani de la transporturi. Doar rectificarile bugetare pozitive din 2020 – 2022 au insumat +4,8 miliarde lei. Hai, Romania, hai ca se poate”, adauga el.

Articolul precedentCALATORII GRATUITE CU TRENUL PRIN EUROPA – Aproape 2.000 de tineri din Romania vor primi cate un permis de calatorie
Articolul următorAUTOSTRADA BUZAU-FOCSANI – CNAIR si Umbrarescu au semnat contractele de 2,78 miliarde lei fara TVA pentru constructia ultimelor doua loturi ale autostrazii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.