AEROPORTUL DIN BACAU SE REORGANIZEAZA – Conducerea aeroportului a demisionat

Oanei Chelaru a demisionat de la conducerea aeroportului din Bacau, iar aeroportul urmeaza sa fie reorganizat in societate pe actiuni, anunta Valentin Ivancea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Anuntul vine in acelasi timp in care compania aeriana low-cost Wizz Air si-a inchis baza din Bacau, de unde va continua sa opereze o serie de rute, incluzand rutele catre Londra Luton si Milano Malpensa. Rutele din Bacau catre Bruxelles Charleroi, Memmingen, Bologna, Catania, Roma Fiumicino, Roma Ciampino, Torino si Liverpool vor fi intrerupte după 1 februarie. Reprezentantii  Wizz Air precizeaza insa ca numarul de bilete deja vandute pe rutele afectate sau numarul pasagerilor afectati nu sunt date care pot fi furnizate.

Vom reorganiza, transparent, Aeroportul Bacau in societate pe actiuni. Am acceptat demisia Oanei Chelaru de la conducerea regiei aeroportuare. In urma unui audit extern independent desfasurat pe parcursul anului 2022 si incheiat la sfarsitul anului trecut, am acceptat demisia Oanei Chelaru de la conducerea regiei aeroportuare, in contextul viitoarei reorganizari a acestei entitati in societate pe actiuni”, spune Valentin Ivancea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Potrivit acestuia, este o schimbare de paradigma importanta si necesara, impusa atat de concluziile auditului institutional mentionat, dar si de rigorile pietei aviatice, lovite in ultimii doi ani de consecintele negative ale pandemiei.

Reorganizarea regiei in societate pe actiuni va fi o procedura transparenta si va avea in vedere deschiderea actionariatului catre mediul de afaceri local (si nu numai!), precum si cooptarea unor parteneri seriosi care sa faca din aeroport ceea ce el trebuie sa fie la nivel regional”, adauga el.

Transformarea in societate pe actiuni va conduce la instalarea unui management profesionist, al carui mandat va fi bazat pe principii de eficienta si profitabilitate, cu obiective clare si masurabile, precum si cu o raportare periodica – de altfel ceruta de lege – catre actionari, afirma Ivancea.

Conditiile de piata, precum si contextul general actual, arata ca modelul regiei aeroportuare si-a epuizat posibilitatile de a contribui la evolutia pozitiva a aeroportului din Bacau, iar o societate pe actiuni reprezinta un vehicul care poate asigura – mult mai eficient – dezvoltarea acestui obiectiv in anii ce vor veni”, precizeaza presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Articolul precedentTREI PASAJE PE DRUMUL CARE LEAGA PASCANIUL DE IASI – Pasajul subteran pietonal in Podu Iloaiei, pasajul rutier peste cale ferata pe DN28 si pasajul rutier din localitatea Letcani vor fi finantate prin PNRR
Articolul următorINVESTITII PE CALEA FERATA TECUCI-IASI – CFR a semnat contract de 163,6 milioane lei fara TVA pentru lucrari de eliminare a restrictiilor de viteza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.