ROMATSA ORGANIZEAZA IAR CONCURS – Se reiau procedurile de recrutare pentru doua posturi de meteorolog aeronautic tehnician la Aeroportul Brasov

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA – DSNAR Arad reia procedurile de recrutare pentru doua posturi de meteorolog aeronautic tehnician la Aeroportul Brasov, arata un anunt de pe site-ul regiei.

Data-limita pentru depunerea dosarelor este 10 ianuarie 2023, ora 10:00.

Dosarul de inscriere se trimite prin e-mail la adresele: maria.szkokan@romatsa.ro si

marius.lucaciu@romatsa.ro

Toate informatiile cu privire la conditiile de participare la concurs, inscrierea si desfasurarea concursului, tematica si bibliografia aferente concursului sunt pe site-ul ROMATSA.

Conditii de inscriere:

  • Absolvent de studii medii, cu diploma de bacalaureat,
  • Fara antecedente penale,
  • Stare de sanatate buna, dovedita prin Fisa de aptitudini – medicina muncii,
  • Apt pentru lucrul in ture 12/36 (ture de zi, lucru in zile de sambata, duminica, sarbatori legale).

Conditii specifice:

Persoanele selectionate in urma concursului/examenului vor trebui, premergator angajarii la ROMATSA, sa obtina pe cheltuiala proprie:

a) Aviz medical pentru lucrul in siguranta transporturilor ”Apt meteorolog aeronautic

b) Aviz psihologic pentru lucrul in siguranta transporturilor ”Apt meteorolog aeronautic

Certificatele de mai sus se pot obtine doar de la o institutie medicala autorizata de catre Ministerul Transporturilor pentru efectuarea controalelor medicale pentru personalul care lucreaza in siguranta transporturilor, aceasta fiind o conditie obligatorie pentru obtinerea licentei de meteorolog aeronautic, in conformitate cu reglementarile nationale in vigoare.

Persoanele selectionate in urma concursului/examenului: vor incheia cu RA ROMATSA – DSNAR Arad un contract de munca (CIM) pe perioada determinata de sase luni, fiind incadrate pe postul de muncitor necalificat in cadrul Serviciului Resurse Umane, cu timp partial de munca de 7 h/zi, perioada in care va urma un program de pregatire cu durata de o luna, in vederea obtinerii licentei de Meteorolog aeronautic tehnician (MAT) Stagiar.

In urma obtinerii licentei de MAT Stagiar, vor incheia cu RA ROMATSA – DSNAR Arad un contract de munca pe perioada determinata de 12 luni, pe functia de MAT Stagiar in cadrul BMA Arad – Amplasament Brasov, cu timp partial de munca de 7 h/zi, perioada in care vor urma un program de pregatire in vederea obtinerii licentei de MAT gr. II.

In urma obtinerii licentei, vor incheia cu RA ROMATSA – DSNAR Arad un contract de munca pe perioada nedeterminata, cu timp integral, pe functia de MAT gr. II in cadrul BMA Arad – Amplasament BRASOV.

La debutul perioadei de scolarizare salariatul va incheia cu angajatorul un contract de scolarizare prin care se va obliga sa lucreze in subunitate pentru o perioada de 3 ani de la data semnarii CIM pe perioada nedeterminata.

In cazul in care salariatul nu obtine licenta pentru personal meteorolog aeronautic tehnician stagiar pana la finalul celor maxim 6 luni si respectiv meteorolog aeronautic tehnician gr. II pana la finalul celor maxim 12 luni (in total 18 luni de pregatire), contractul de munca va inceta la expirarea acestuia, salariatul urmand sa restituie contravaloarea inscrisa in contractul de scolarizare.

Fiecare etapa a contractului individual de munca incheiat pe perioada determinata este maxima, fiecare se poate incheia inainte de termenul prevazut in CIM in cazul obtinerii licentei de stagiar/MAT Gr.II, deci incadrarea pe perioada nedeterminata se poate face mult mai devreme in realitate.

Neindeplinirea conditiilor de mai sus conduce la luarea in considerare de catre RA ROMATSA – DSNAR Arad in vederea ocuparii postului a urmatoarei persoane, in ordinea mediilor, care indeplineste baremurile si criteriile de selectie”, anunta ROMATSA.

In cazul in care nu mai sunt persoane care sa indeplineasca baremurile de selectie si criteriile mentionate anterior, procesul de selectie va fi reluat.

DSNAR Arad nu asigura locuinta persoanei declarate castigatoare.

Articolul precedentDEMAREAZA STUDIUL DE FEZABILITATE PENTRU AEROPORTUL GALATI-BRAILA – Se semneaza contractul cu 17 firme
Articolul următorINFRASTRUCTURA MODERNIZATA IN BRASOV – Investitiile depasesc 100 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.