115 KM DE DRUMURI JUDETENE IN ARAD – Drumul expres Arad-Oradea costa 2 miliarde de euro

In judetul Arad au fost construite de la zero 115 kilometri de drumuri judetene, in ultimii patru ani. Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad, spune ca cele 115 de kilometri drumuri judetene noi erau pana acum fie de pamant, fie doar pietruite, iar acum au primit pentru prima data covor de asfalt.

Am construit de la zero 115 kilometri de drumuri judetene. Consiliul Judetean a construit, de la zero, 115 km de drumuri judetene, in ultimii patru ani! Pentru majoritatea, Consiliul Judetean a folosit fonduri europene. Cele 115 de kilometri drumuri judetene noi erau pana acum fie de pamant, fie doar pietruite, iar acum au primit pentru prima data covor de asfalt”, afirma Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Este vorba despre drumurile:

– Sanpetru German-limita judet Timis (spre comuna Gelu),

– Sanmartin-Socodor,

– Socodor-Nadab,

– Sanmartin-Simand-Olari-Caporal Alexa,

– Dieci-Dezna,

– Lipova-Sistarovat-limita judet Timis,

– Zabalt-limita judet Timis,

– Buteni-Paulian-Berindia-Gurahont,

– Nadlac-Pereg.

La aceste drumuri se va adauga ultima portiune din centura Aradului, pe traseul Arad-Fantanele-Vladimirescu, in lungime de 11 km.

Am facut aceste investitii pentru a prelua din traficul de pe drumurile nationale din jurul municipiului Arad, pentru a scurta distantele pana la municipiul Arad si pentru a facilita dinamica fortei de munca inspre zonele industriale ale municipiului Arad. In perioada 2014-2022, Consiliul Judetean Arad a depus proiecte europene in valoare de 1,5 miliarde de lei, din care o buna parte merg inspre modernizarea drumurilor judetene. Nu am inclus intre aceste proiecte drumul expres Arad-Oradea, care a ajuns la valoarea de 2 miliarde de euro, si care va fi efortul comun al patru unitati administrativ-teritoriale si al statului roman. Am reusit, in acesti ani, sa modernizam drumurile Arad-Siria-Pancota, Barsa-Sebis-Moneasa, toate drumurile transfrontaliere care leaga vamile Nadlac, Turnu si Varsand, am modernizat drumul de la Arad la Periam, prin Zadareni, Felnac, Secusigiu. Avem santiere pe peste 750 km de drumuri judetene, unele deja finalizate, alte in diferite faze de executie, iar in primavara ne pregatim de inceperea lucrarilor la drumurile din nordul judetului Arad: Sicula – Gurba – Cermei, Sepreus – Cermei, Cermei – Vasile Goldis – Beliu, Cermei – Berechiu – limita de judet spre Bihor si DN 79 – Misca – Vanatori- Apateu – Berechiu”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Lumea Infrastructurii” scria in luna noiembrie ca au inceput sedintele pentru proiectarea tehnica a celui mai important proiect de infrastructura rutiera al Consiliului Judetean Arad, centura de sud-est a municipiului Arad. Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet. Este o lucrare in valoare de 308 milioane lei, iar termenul de finalizare este de 19 luni.

Pe noul inel de centura se va putea circula din anul 2024.

Proiectul centurii de sud-est include o sosea de 11 kilometri (dotata cu pista de biciclete), un pasaj trecere cale ferata (la Vladimirescu) si un pod peste Mures (la Fantanele), asigurandu-se legatura intre doua drumuri nationale DN69 Arad-Timisoara si DN7 Arad-Deva, dar si racordarea la Autostrada Nadlac-Arad-Timisoara.

Articolul precedentCNAIR A DESEMNAT CASTIGATORUL PENTRU LOTUL 2 AL AUTOSTRAZII BACAU-PASCANI – Umbrarescu mai prinde un contract de 1,27 miliarde lei fara TVA
Articolul următorDEMAREAZA STUDIUL DE FEZABILITATE PENTRU AEROPORTUL GALATI-BRAILA – Se semneaza contractul cu 17 firme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.