12 MILIOANE EURO PENTRU AEROPORTUL DIN CRAIOVA – Aeroportul trebuie sa cumpere echipamente pentru preventie si interventie impotriva incendiilor

Aeroportul din Craiova primeste o finantare de 12 milioane euro. Vor fi achizitionate echipamente pentru asigurarea unor servicii de preventie si de interventie impotriva incendiilor, banii vor fi investiti si pentu buna functionare a pistei in cazul conditiilor meteo nefavorabile.

Modernizarea aeroporturilor din Romania continua! Am semnat astazi un contract de finantare pentru Aeroportul International din Craiova. Prin acest nou proiect vor fi achizitionate echipamente pentru asigurarea unor servicii de preventie si de interventie impotriva incendiilor, dar si pentru buna functionare a pistei in cazul conditiilor meteo nefavorabile”, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Printre echipamentele si utilajele care vor fi achizitionate se numara:

– autospeciale pentru curatarea pistei si pentru indepartarea zapezii;

– echipamente pentru degivrarea pistei si a aeronavelor;

– echipamente pentru determinare coeficientului de franare pe suprafetele aeroportuare;

– autospeciale pentru stingerea incendiilor.

Achizitia are o valoare de 12 milioane de euro si este obligatorie pentru respectarea regulamentelor internationale din domeniul aviatiei, si va fi finantata prin fonduri europene (FEDR). Procedura trebuie sa se incheie pana cel mai tarziu la sfarsitul anului viitor (2023).

De asemenea, ministrul anunta ca dezvoltarea proiectelor de infrastructura regionale continua.

Un nou protocol de colaborare a fost incheiat cu autoritatile locale din judetul Arges. Protocolul reprezinta primul pas pentru constructia Drumului Expres A1-Pitesti-Mioveni.

CNAIR se ocupa de asigurarea finantarii, iar Consiliul Judetean Arges de derularea procedurilor de achizitie pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum si de monitorizarea implementarii si a serviciilor executate in cadrul procesului de elaborare a studiului.

Acest obiectiv este important pentru dezvoltarea economica regionala si pentru conectivitatea la infrastructura rutiera referentiala de tip TEN-T.

Parteneriatul semnat este cel de al 51-lea de acest tip, ”ceea ce arata interesul comun pentru dezvoltarea obiectivelor regionale”, spune Grindeanu.

Articolul precedentAEROPORTUL DIN IASI SE EXTINDE – Investitiile se ridica la 328 milioane de lei fara TVA
Articolul următorINVESTITII IN INFRASTRUCTURA DIN CLUJ – Mini-centura Clujului face un pas inainte, iar Aeroportul din Cluj primeste o finantare de 43,6 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.