INVESTITII IN INFRASTRUCTURA DIN CLUJ – Mini-centura Clujului face un pas inainte, iar Aeroportul din Cluj primeste o finantare de 43,6 milioane euro

Mini-centura ocolitoare a Clujului face un nou pas inainte. Consiliul Judetean Cluj a emis certificatul de urbanism pentru modernizarea DJ 105T Berindu-Salistea  Veche.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a emis certificatul de urbanism necesar in vederea reabilitarii si modernizarii drumului judetean DJ 105T Berindu – Salistea Veche.

Cuprins intre pozitiile kilometrice 14+447 (Salistea Veche) si 19+470 (Berindu), DJ 105T strabate comunele Chinteni si Sanpaul.

Odata reabilitat, acest drum judetean va putea fi folosit ca o veritabila centura ocolitoare a zonei metropolitane Cluj. Prin modernizarea acestuia vom asigura, practic, o ruta alternativa importanta care va evita traficul rutier, adeseori extrem de aglomerat, de pe drumul national DN 1F Baciu-Sanpaul-Topa Mica-limita cu judetul Salaj”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Sectorul vizat are o lungime de peste cinci kilometri si face legatura intre alte doua sectoare situate pe acest drum judetean care au facut deja obiectul unor investitii ale Consiliului Judetean, finantate din fonduri europene, respectiv sectoarele Popesti – Corusu – Salistea Noua – Salistea Veche si Berindu – DN 1F.

Urmeaza etapa obtinerii avizelor si autorizatiilor de construire, precum si demararea licitatiei de executie a lucrarilor.

Lucrarile de modernizare si reabilitare a acestui sector de drum vor fi finantate prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”.

Incepe modernizarea Aeroportului International „Avram Iancu” din Cluj-Napoca

De asemenea, Incepe si modernizarea Aeroportului International „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractele de finantare pentru doua proiecte importante care vor spori siguranta pasagerilor si vor duce la cresterea gradului de securitate a operatiunilor aeroportuare.

Sunt doua proiecte cu o valoare totala de 43,6 milioane euro (finantate prin FEDR) si care trebuie sa fie finalizate in 2023”, spune ministrul.

Primul proiect (7,6 milioane de euro) presupune dotarea aeroportului cu:

– echipamente si porti pentru detectia metalelor

-echipament pentru detectia urmelor de explozibili

– echipament de scanare cu raze X

-sistem de examinare a persoanelor.

Al doilea proiect (36 milioane de euro) vizeaza achizitionarea unor echipamente multifunctionale pentru siguranta activitatii aeroportuare, printre care:

– echipament pentru indepartarea cauciucului de pe pista

– turn mobil de iluminat cu led

– tocator pentru materiale vegetale.

Articolul precedent12 MILIOANE EURO PENTRU AEROPORTUL DIN CRAIOVA – Aeroportul trebuie sa cumpere echipamente pentru preventie si interventie impotriva incendiilor
Articolul următorINCEPE PROIECTAREA CENTURII DE SUD-EST A ARADULUI – Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.