PROGRESE LA AUTOSTRADA ”UNIRII” – Au fost avizati indicatorii tehnico – economici pentru sectiunile finantate prin PNRR

Indicatorii tehnico – economici pentru sectiunile finantate prin PNRR din Autostrada A8 au fost avizati vineri in Consiliul Tehnico – Economic (CTE) al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), anunta directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Viitoarea autostrada A8, lunga de 310 kilometri, va lega Targul Mures de Ungheni, adica de granita cu Republica Moldova. Aceasta ar urma sa faca legatura si cu Autostrada Moldovei, adica cu viitoarea A7.

CTE CNAIR a avizat astazi indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada A8 (sectiunile finantate prin PNRR)!”, anunta directorul general Cristian Pistol.

Sectiunea I: Targu Mures – Miercurea Nirajului (25 km)

Sectiunea III: Leghin – Targu Neamt (30 km)

Este un pas extrem de important pentru lansarea in licitatie anul acesta a contractelor pentru proiectarea si exectia primilor 55 de km din Autostrada Unirii (A8)”, adauga Pistol.

CNAIR a lansat luna aceasta spre consultare publica pe pagina sa de internet traseul sectorului de autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni, parte din A8. Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni va descongestiona traficul rutier din orasele Pascani, Targu Frumos, Podu Iloaiei, Iasi si din comunitatile invecinate.

Lungimea estimata a traseului este de 100 km.

Feedback-ul acestei consultari este important pentru companie si va fi luat in calcul la alegerea variantei finale de traseu a acestui sector de autostrada. Cei interesati sunt rugati sa transmita comentariile/propunerile pana vineri 28 octombrie 2022, ora 23:59, completand chestionarul de feedback disponibil online.

Brosura, documentatiile tehnice, variantele de traseu studiate, precum si chestionarul care trebuie completat si transmis online catre CNAIR, sunt disponibile pe site-ul companiei.

Altfel, Autostrada Unirii traverseaza zone unde traiesc numeroase specii de animale ocrotite de lege, este nevoie de coridoare ecologice. Teoretic, sapte ecoducte vor permite circulatia salbaticiunilor, potrivit ecologistilor care au monitorizat atent habitatele. Pe traseul sau, soseaua se va intersecta si cu o parte din reteaua de situri „Natura 2000”, dar si cu parcuri naturale sau nationale, cum este Vanatori Neamt. In implementarea coridoarelor verzi, ecologistii au colaborat cu organizatii din sase tari. Pe tronsonul Targu Mures-Miercurea Nirajului, lung de 25 de kilometri si care ar trebui sa fie gata pana in 2026, sunt prezente multe specii de ursi, animale protejate de lege.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis pe 7 mai 2021 ordinul de incepere pentru contractul privind completarea/revizuirea/actualizarea Studiului de Fezabilitate si elaborarea P.A.C., P.A.D. si P.T.E. pentru Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni (A8).

Pentru acest tronson din A8, CNAIR a semnat contract cu firma CONSITRANS in data de 8 aprilie 2021.

Valoarea contractului se ridica la 58,83 milioane de lei fara TVA. Sursa de finantare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata de realizare a acestor servicii este de doi ani: 12 luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate; 6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (P.A.C.), inclusiv verificarea P.A.C. de catre specialisti atestati; 6 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Executie (PTE) si a Detaliilor de Executie, inclusiv verificarea de catre verificatori atestati; o luna pentru asistenta tehnica pentru cererea de finantare, asistenta tehnica pentru contractarea executiei lucrarilor.

Articolul precedentAEROPORTUL DIN CRAIOVA SE MPDERNIZEAZA – A fost emisa autorizatia de constructie. Aeroportul va avea un nou terminal de pasageri
Articolul următorINCEP CURSELE REGULATE PE AEROPORTUL BANEASA – Aeroportul a fost deschis in august, dupa noua ani de pauza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.