ANGAJARI LA AEROPORTUL INTERNATIONAL BRASOV – GHIMBAV – 67 de posturi sunt scoase la concurs

Incep angajarile la viitorul aeroport international din Brasov. 67 de posturi sunt scoase la concurs, adica o treime din totalul persoanelor care vor lucra in perimetrul aeroportului, urmand ca celelalte posturi sa fie scoase la concurs de institutiile publice cu atributii in domeniul transportului aerian, precum si de operatorii privati care vor derula activitati economice in zona din cadrul Terminalului si in amplasamentul Aeroportului International Brasov-Ghimbav.

Potrivit estimarilor conducerii Regiei „AIBG” RA, concursul pentru ocuparea posturilor ar putea avea loc in perioada noiembrie-decembrie 2022.

Administratia judeteana construieste un aeroport modern, adaptat la ultimele cerinte in domeniu, care va avea o capacitate de 1,2 milioane de pasageri pe an. In luna iunie a anului viitor am putea avea primele zboruri pe Aeroportul Brasov.

Pentru Regia Autonoma „Aeroportul International Brasov-Ghimbav” RA a fost intocmita o propunere de organigrama formata dintr-un total de 67 de posturi. Aceste posturi reprezinta aproximativ o treime din totalul persoanelor care vor lucra in perimetrul Aeroportului; celelalte posturi se vor regasi in organigrame si vor fi scoase la concurs de institutiile publice cu atributii in domeniul transportului aerian, precum si de operatorii privati care vor derula activitati economice in zona din cadrul Terminalului si in amplasamentul Aeroportului International Brasov-Ghimbav”, anunta Consiliul Judetean Brasov.

Ocuparea prin concurs a posturilor Regiei „AIBG” RA se va realiza in 3 etape succesive, raportate la momentul operationalizarii Aeroportului, prevazut pentru vara anului 2023, iar prima etapa este prevazuta sa inceapa in perioada noiembrie – decembrie.

Pentru desfasurarea fiecarei etape de angajari, pornind de la momentul publicarii posturilor si pana la semnarea contractelor de munca, Regia estimeaza ca va fi necesara o perioada de doua luni.

In prezent, Regia dispune de o organigrama minimala aprobata de plenul Consiliului Judetean Brasov, formata din 7 posturi, dintre care 6 sunt de executie.

Aceasta structura a fost gandita strict pentru realizarea demersurilor de certificare in relatia cu Autoritatea Aeronautica Civila a infrastructurii de aeroport si a echipamentelor aeroportuare corespunzatoare.

Asadar, primele posturi care urmeaza sa fie scoase la concurs sunt:

 • 1 post la Compartimentul tehnic-operational/mentenanta,
 • 1 post la Compartimentul financiar-contabilitate,
 • 2 posturi la Compartiment siguranta si monitorizare a conformitatii,
 • 1 post la Compartimentul securitate aeroportuara/administrativ,
 • 1 post compartiment asistenta manageriala (consilier juridic/guvernanta corporativa/HR)”, precizeaza CJ Brasov.

Regia Autonoma „Aeroportul International Brasov-Ghimbav” RA se va ocupa de toate demersurile privind desfasurarea procedurilor de angajare, de la elaborarea fiselor de post, anuntarea conditiilor minime necesare pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele interesate si publicarea bibliografiei, la desfasurarea probelor de concurs, incluzand aici etapele de depunere a dosarelor, proba scrisa si interviul.

In aceeasi perioada, plenul CJ Brasov ar urma sa aprobe structura organigramei definitive, cu aproximativ 67 de posturi, astfel incat selectia personalului sa poata merge mai departe.

In etapa a doua, care va fi organizata la inceputul anului viitor, se vor completa pozitiile specifice de conducere de nivel mediu din cadrul companiei, recrutarile urmand sa se desfasoare prin intermediul acelorasi proceduri.

Vorbim despre posturile de conducere prevazute la Directia Economica si Comerciala, Directia Tehnica si Operationala, Serviciul de Securitate Aeroportuara, Probleme Speciale si Documente Clasificate si Biroul Sistem de Management al Calitatii, Siguranta si Monitorizare a Conformitatii”, arata CJ Brasov.

In cea de-a treia etapa vor fi ocupate prin concurs restul posturilor de executie care vor fi cuprinse in organigrama companiei.

Vor fi cautate persoane calificate in domenii care necesita experienta generara, cum sunt cele din sfera financiar-contabila, gestiune, marketing, asistenta medicala, audit, achizitii publice, resurse umane, juridic sau administrativ, dar si specialisti pentru care experienta anterioara in aeroport reprezinta o conditie obligatorie, acestia urmand sa ocupe posturi din cadrul birourilor de Coordonare Securitate Aeroportuara, respectiv de Siguranta si Monitorizare a Conformitatii, precum si din cadrul Compartimentului de Siguranta si Coordonare Operationala. Persoanele interesate sa ocupe posturile din cadrul Aeroportului International Brasov-Ghimbav trebuie sa stie ca organizarea concursurilor include si o etapa de verificare aprofundata a fiecarui candidat in parte, privind antecedentele de orice fel, pe care o vor realiza institutiile statului cu atributii in domeniu. Aceasta verificare este absolut obligatorie, avand in vedere ca fiecare angajat va putea intra in incinta Aeroportului pe baza unui permis de acces strict”, precizeaza reprezentantii regiei.

Procedurile de angajare vor fi publice, urmand sa fie anuntate prin canalele media uzuale. Pana in prezent, la Consiliul Judetean Brasov au fost depuse foarte multe CV-uri din partea celor care isi doresc sa lucreze la Aeroport. Le-am parcurs pe toate si astfel ne-am creat o idee asupra pregatirii profesionale a persoanelor interesate. Aceste CV-uri deja transmise nu inseamna inscrierea la concurs, astfel ca ii invitam pe toti potentialii candidati sa urmareasca lansarea procedurilor de recrutare a personalului, odata cu publicarea anunturilor privind cerintele posturilor care vor fi scoase la concurs. Toate posturile care vor fi scoase la concurs vor fi publicate pe site-ul Consiliului Judetean Brasov, la sectiunea Cariera https://site.judbrasov.ro/cariera.php pe pagina de Facebook a Consiliului Judetean Brasov https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanBrasov si pe cea a Aeroportului International Brasov-Ghimbav https://www.facebook.com/BrasovAirport”, a precizat Alexandru Anghel, directorul Regiei Autonome „Aeroportul International Brasov-Ghimbav” RA.

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea, este optimist ca in urma procedurilor de recrutare vor fi angajati specialistii de care Regia „AIBG” R.A. are nevoie.

Ne propunem sa angajam cei mai buni specialisti, persoane bine pregatite atat in domeniile generale, cat si in cele specifice activitatii aeroportuare. In paralel cu demersurile pe partea de resurse umane, continuam activitatile privind functionalizarea infrastructurii aeroportuare. In perioada imediat urmatoare vom executa marcajele pistei, vom continua montarea echipamentelor de radionavigatie pe amplasament si lucrarile de constructie si dotare a cladirii de contingenta. Apoi vom face calibrarea echipamentelor de radionavigatie, in perioada 12-19 decembrie cand este planificata verificarea din zbor a acestora cu ajutorul unui avion de calibrare al Autoritatii Aeronautice Civile Romane. Anul viitor vom continua cu celelalte aspecte privind certificarea infrastructurii de aeroport si a echipamentelor aeroportuare corespunzatoare, publicarea procedurilor de zbor si definitivarea tuturor aspectelor care tin de noi pentru functionalizarea Aeroportului International Brasov-Ghimbav”, a mentionat presedintele CJ Brasov.

Aeroportul din Brasov va fi primul aeroport construit de la 0 in Romania ultimilor 50 de ani.Acesta va fi unul din cele mai importante din Romania si va fi singurul din tara cu turn de control virtual.

Totalul investitiei in Aeroportul International Ghimbav-Brasov, care a durat 14 ani, se ridica la peste 120 milioane de euro.

Primele avioane vor zbura pe rute catre Germania, Austria, dar si Spania. Specialistii estimeaza ca in primul an, aeroportul va fi tranzitat de peste 300.000 de pasageri.

Specialistii estimeaza ca in 2035-2040 vom avea peste 50 de milioane de pasageri pe aeroporturile din Romania.

Lucrarile au inceput in 2008 si este cel mai modern de la noi si cel mai nou din Europa, sustin directorii aeroporturilor din Romania, care au verificat stadiul proiectului.

Este cel mai tanar aeroport din Europa. Peste zece ani ar putea ajunge sa inregistreze un milion de pasageri.

Luna aceasta vor fi livrate primele echipamente de radionavigatie.

Este pentru prima data cand un consiliu judetean achizitioneaza echipamente de radionavigatie pentru un aeroport. Pana in prezent, toate aceste echipamente erau achizitionate de ROMATSA si instalate pe aeroporturile din tara.

Sunt aproximativ 15 sisteme de echipamente care urmeaza a fi livrate si instalate in aceasta toamna: sistemele meteo, sistemele de comunicatii sol-sol, sol-aer, sistemele de inregistrare vocala.

Ultimul echipament pentru cladirea de contingenta va ajunge la Ghimbav in luna octombrie 2022.

Directorul general al AACR (Autoritatea Aeronautica Civila Romana), Nicolae Stoica, a declarat recent ca este vorba despre echipamente noi, care nu mai exista in Romania.

Controlorii de trafic trebuie instruiti pe aceste echipamente; daca acestea vor intarzia, automat si termenele de dare in folosinta, inclusiv termenele de operationalizare a aeroportului se vor prelungi! Suntem implicati direct in operationalizarea Aeroportului de la Brasov, alaturi de ROMATSA! Ne bucuram de deschidere si de o foarte buna colaborare!”, a spus Stoica, luna trecuta.

Articolul precedentVESTI BUNE DE PE CENTURA CAPITALEI – Lotul 2 Sud este in grafic. UMB va termina mai devreme lucrarile pe Lotul 2 Nord
Articolul următorAVIOANE IMPRIMATE 3D – Boeing apeleaza la o firma din Israel pentru a imprima 3D avioane si piese pentru industrie

3 COMENTARII

 1. Mă bucur mult pentru acest Aeroport atît de mult așteptat ,as dori sa lucrez și eu la orice post raportat la calificările care le am ,varsta și bineînțeles în urma unui examen.

 2. Numele meu este Magda, am revenit în România după 14 ani în Londra unde am dobandit o vasta experienta in vanzari si relații clienți. Sunt interesata în vederea găsirii unui loc de munca in cadrul aeroportului , ori agent check in, ori in duty free.
  Va rog frumos, m-ati putea îndruma către o persoana potrivita pe tru discutarea acestui lucru?
  Va mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.