CFR PRIMESTE MAI MULTI BANI DE LA GUVERN – Bugetul companiei este suplimentat cu 200 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanta

Guvernul a dat astazi unda verde unei Hotarari pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanta. Bugetul CFR va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei din Fondul de Rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Aceasta suma va fi folosita pentru:

– finantarea integrala a lucrarilor pe 35 de linii care vor fi eliberate in perioada imediat urmatoare;

– asigurarea bugetului pentru demararea licitatiilor si pentru contractarea lucrarilor pentru celelalte linii aflate in port;

– plata lucrarilor executate in primele luni dupa contractare”, detaliaza Grindeanu.

Programul de reabilitare are ca scop:

– facilitarea preluarii fluxurilor de marfa suplimentare inclusiv a celor provenite din zona de conflict;

– dezvoltarea transportului multimodal, si implicit a activitatii Portului Constanta, cu efecte imediate pentru sustinerea economiei.

La randul sau, premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca se vor aloca 200 de milioane de lei pentru a operationaliza ceea ce ani buni de zile a fost blocat, prin vagoanele care au zacut pe liniile de infrastructura feroviara din Portul Constanta. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anuntase la începutul lunii aprilie, ca primele 84 de vagoane care blocheaza de ani de zile liniile de cale ferata din Portul Constanta au fost indepartate.

Astfel, Guvernul a aprobat un memorandum pentru stabilirea unor masuri de eficientizare a activitatii de transport feroviar de marfa din zona Portului Constanta. Prin aceasta masura, se va asigura nu doar fluidizarea si dezvoltarea tranzitului de marfuri in Portul Constanta, dar se va „permite si practic preluari ale unor parti importante din marfurile pe care Ucraina le va putea exporta cu ajutorul Romaniei, prin intermediul Portului Constanta„, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Carbunaru.

Guvernul a aprobat, in cadrul sedintei de joi, un memorandum pentru stabilirea unor masuri de eficientizare a activitatii de transport feroviar de marfa din zona Portului Constanta, care prevad o finantare de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea tranzitului de marfuri.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Carbunaru, a declarat ca aceasta finantare va permite si preluarea unei parti importante din marfurile pe care Ucraina le va putea exporta cu ajutorul Romaniei. 

As vrea sa va mai semnalez faptul ca a fost aprobat si Memorandumul pentru stabilirea unor masuri de eficientizare a activitatii de transport feroviar de marfa din zona Portului Constanta. Prin aceasta masura, care va beneficia de o finantare consistenta de 200 de milioane de lei, credite de angajament si credite bugetare din bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, vor asigura nu doar fluidizarea si dezvoltarea tranzitului de marfuri in Portul Constanta, dar vor permite si practic preluari ale unor parti importante din marfurile pe care Ucraina le va putea exporta cu ajutorul Romaniei, prin intermediul Portului Constanta, care se profileaza in aceasta perioada ca fiind unul dintre principalele porturi la Marea Neagra si cu un potential de crestere din ce in ce mai mare”, a afirmat Dan Carbunaru. 

Articolul precedentDRUM DE MARE VITEZA BUCURESTI-ALEXANDRIA – A fost semnat contractul de 16 milioane lei, pentru elaborarea studiului de fezabilitate
Articolul următorWIZZ AIR REIA ZBORURILE PE TREI RUTE CATRE SPANIA, FRANTA SI BELGIA – Compania aloca a doua aeronava bazei din Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.