SECTORUL FEROVIAR SE PLIMBA PRIN MINISTER – Atributiile privind sectorul feroviar sunt transferate de la un secretar de stat la altul. Cel mai nou secretar de stat, Ionut Cristian Savoiu, a fost insarcinat cu problemele de pe calea ferata

Sectorul feroviar este cartoful fierbinte din Ministerul Transporturilor. Cum altfel s-ar explica faptul ca in circa doi ani acest domeniu s-a plimbat de la un secretar de stat la altul. Cinci secretar de stat, in total, s-au ocupat de sectorul feroviar din Ministerul Transporturilor in ulimii doi ani.

Informatia este dezvaluita de publicatia Club Feroviar care arata intr-un articol publicat pe site-ul clubferoviar.ro ca recent atributiile privind sectorul feroviar au fost trecute de la secretarul de staat Adrian Foghis la secretarul de stat Ionut Cristian Savoiu.

Acesta din urma a intrat in minister in 25 ianuarie 2022, cand a fost numit in aceasta demnitate la propunerea ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, fiind emisa in acest sens Decizia nr. 90 a Guvernului Romaniei, prin care vicepresedintele PSD Dambovita, Ionut Cristian Savoiu a fost numit in aceasta functie. Documentul a fost semnat de premierul Nicolae Ciuca si publicat in Monitorul Oficial nr. 0074 din 25 Ianuarie 2022 (Click aici pentru a citi).

Data fiind experienta profesionala a lui Ionut Savoiu in domeniul geodeziei si cartografierii, ne asteptam ca acesta sa gaseasca cele mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor existente in sectorul feroviar.

Anterior venirii lui Savoiu la Ministerul Transporturilor, portofoliul feroviar s-a mai plimbat pe la alti trei secretari de stat, respectiv Adrian Foghis – conform Club Feroviar acesta fiind un apropiat al presedintelui PNL Bihor Ilie Bolojan – iar in timpul mandatului lui Catalin Drula la Ministerul Transporturilor sectorul feroviar s-a aflat in mainile lui Adrian Covasianu si mai apoi la Costin Traian Tira-Radulescu.

Articolul precedentIMPARTIREA PE LOTURI A LUCRARILOR DE MODERNIZARE SI A DRUMURILOR VA CRESTE CONCURENTA – Recomandari privind contractele de drumuri. Unui singur ofertant ar trebui sa-i fie stabilit un numar maxim de loturi ce poate fi atribuit
Articolul următor4,4 MASINI ELECTRICE VANDUTE IN LUME – Cresterea vanzarilor de vehicule electrice, afectata de reducerea stimulentelor guvernamentale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.