TRAMVAIELE LUI NICUSOR SE VAD DIN NOIEMBRIE PE SINE – Directorul STB Adrian Crit anunta darea in circulatie. Urmeaza achizitia a inca 200 de tramvaie

Directorul general al Societatii de Transport Bucuresti (STB), Adrian Crit, anunta ca noile tramvaie achizitionate de primarul general al Capitalei Nicusor Dan in luna mai 2021, pentru care initial se anuntase ca vor fi date in circulatie in august 2022, ar putea intra in circulatie in noiembrie anul acesta. Vorbim despre o parte dintre cele 100 de tramvaie fabricate de Astra Vagoane Calatori Arad pe care Primaria Capitalei le-a achizitionat la o valoare de 840 milioane de lei (circa 200 milioane euro) care vor circula pentru moment pe linia 41, fiind singura linie de tramvai inaltata, pe care pot circula modelul de tramvaie achizitionat. In viitor insa, cand se va proceda la inlocuirea liniei in restul Capitalei, tramvaiele vor fi operationale si in alte zone.

Precizam ca din cei aproximativ 150 km de linie de tramvai, cat sunt in Bucuresti, au mai ramas de modernizat 50. Iar costul modernizarii unui kilometru de linie de tramvai se ridica la aproximativ sapte milioane de euro.

Potrivit anuntului facut de Adrian Crit la conferinta de deschidere a Salonului Auto Bucuresti (SAB) & Accesorii 2022 de joi, 6 octombrie 2022, eveniment la care a fost expus si noul tramvai Astra Imperio achizitionat de Primaria Capitalei, in acest moment se ia in calcula oportunitatea achizitiei de noi tramvaie, circa 200, dintre care 10% vor fi biredirectionale.

„Bucurestiul o sa beneficieze de o suta de troleibuze, cu o valoare de 325 milioane de lei, plus TVA, respectiv de autobuze electrice de 12 metri, cu o valoare de peste 300 milioane de lei. As vrea sa spun, in premiera, si faptul ca se lucreaza in momentul de fata la Studiile de oportunitate, impreuna cu Asociatia Metropolitana de Transport Bucuresti-Ilfov si cu Primaria Municipiului Bucuresti pentru achizitia a inca 200 de tramvaie, dintre care 100 de tramvaie de 36 de metri si 100 de tramvaie de 27 de metri, dintre acestea 20 fiind bi-directionale. Mai mult, prin PNRR exista, deja, o hotarare de Consiliu General pentru finantarea a 22 de troleibuze si o parte din depourile si autobazele STB vor fi dotate cu panouri fotovoltaice. Vreau sa mai evidentiez faptul ca transportul public in Capitala a devenit unul mai comod, mai placut de utilizat. Starea de curatenie este alta. In momentul de fata beneficiem de aplicatii moderne si asa cum ati vazut in ultima perioada, e vorba despre aplicatia YouthTB, care se adreseaza tinerilor si InfoTB, care ofera acces tuturor utilizatorilor pentru verificarea perioadei si a timpului in care ajunge vehiculul statie”, a declarat in cadrul conferintei de deschidere a Salonului Auto Bucuresti.

Tramvaiele noi au 36 de metri, podeaua coborata integral si cinci usi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere in functiune, servicii de intretinere, service si remedierea defectiunilor pe perioada garantiei. Totodata, castigatorul va asigura si scolarizarea personalului care va opera tramvaiele. In licitatie Astra Vagoane a fost asociata cu CRRC Sifang.

Contractul pentru achizitia celor 100 de tramvaie se ridica la valoarea de 840 milioane de lei, iar vehiculele au o garantie de sapte ani de zile acordata de producatorul aradean. Ele vor circula pe opt linii de tramvai din Capitala, aferente a tot atatea subcontracte.

Articolul precedentPROIECT DE INFRASTRUCTURA DE 7 MILIARDE LEI LA CLUJ – Ministerul Transporturilor pregateste o investitie mare ce va dura opt ani
Articolul următorGARA DIN TIMISOARA SE MODERNIZEAZA – CFR – Sucursala Regionala Timisoara aloca 24 milioane lei pentru rebilitarea Garii de Nord: „Nu mai corespunde cerintelor actuale privind asigurarea unor conditii optime desfasurarii activitatilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.