NOD RUTIER IN JUDETUL ILFOV – Nodul rutier A3-DJ 101C din zona comunelor Gruiu si Nuci are proiect

Nodul rutier A3-DJ101C din nordul judetului Ilfov, situate in zona comunelor Gruiu si Nuci, are proiect. A fost finalizata proiectarea nodului rutier situat la intersectia Autostrazii A3 (km 36 + 700) cu DJ 101C la Gruiu – Nuci (Ilfov), sector Bucuresti – Ploiesti si au fost obtinute toate avizele necesare, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu

Urmeaza aprobarea investitiei si lansarea procedurii de licitatie pentru executia lucrarilor, concomitent cu realizarea exproprierilor necesare acestei investitii.

Amenajarea noului nod rutier va permite cresterea accesibilitatii catre Autostrada A3 si va conduce la imbunatatirea conectivitatii in zona de nord a judetului Ilfov. Acest proiect se realizeaza la solicitarea autoritatilor locale din comunele Gruiu si Nuci (Ilfov), precum si a Consiliului Judetean Ilfov”, anunta secretarul de stat.

Vor fi amenajate patru bretele de acces, pe ambele parti ale DJ101C, dupa cum urmeaza:

  • Breteaua 1 de iesire de pe autostrada A3 spre DJ101C directia Gruiu, din calea 2, directia spre Bucuresti, va avea o lungime de 357 m.
  • Breteaua 2 de intrare pe autostrada A3 dinspre DJ101C directia Gruiu, in calea 2, directia spre Bucuresti, va avea o lungime de 510 m.
  • Breteaua 3 de iesire de pe autostrada A3 spre DJ101C directia Lipia, din calea 1, directia spre Ploiesti, va avea o lungime de 750 m.
  • Breteaua 4 de intrare pe autostrada A3 dinspre DJ101C directia Lipia, in calea 1, directia spre Ploiesti, va avea lungimea de 370m.

La ambele capete ale rampelor pasajului va fi amenajata cate o intersectie tip sens giratoriu, pentru asigurarea tuturor relatiilor de trafic, atat catre localitatea Gruiu, cat si spre localitatea Lipia.

Articolul precedentMETROUL DE LA CLUJ, DIN CE IN CE MAI SCUMP – Investitia este acum evaluata la 2,73 miliarde euro, din cauza razboiului din Ucraina si a scumpirii materialelor de constructii
Articolul următorREABILITAREA STRAZILOR DIN CRAIOVA COSTA 229 MILIOANE LEI – Primaria din Craiova organizeaza o licitatie deschisa in doua loturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.