INELUL RUTIER METROPOLITAN ORADEA VA FI GATA IN 2024 – Licitatia care ajunge la 216 milioane lei a fost publicata in SEAP

Procedura de licitatie pentru proiectarea si executia Inelului Rutier Metropolitan Oradea a fost publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Valoarea estimata a proiectului este cuprinsa intre 196.753.661 si 216.429.027 lei, fara TVA.

Durata contractului va fi de 24 de luni, din care 6 luni pentru realizarea proiectului tehnic si 18 luni pentru executie.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 25 octombrie 2022.

Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri si va fi prevazut cu o banda pe fiecare sens de circulatie.

Pentru realizarea acestei investitii, Consiliul Judetean Bihor a incheiat protocoale de colaborare cu Primaria Municipiului Oradea si primariile comunelor Osorhei, Sanmartin si Nojorid.

Executia lucrarilor va fi realizata pe doua tronsoane. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri si este cuprins intre Nojorid si viaductul care va fi construit peste DN76, la iesirea din Baile Felix. Cel de-al doilea sector de drum porneste de la acest viaduct si ajunge in Orsorhei, ocolind localitatile Baile 1 Mai si Cheriu. 

Estimam ca in 3-4 luni vom evalua ofertele si va fi desemnat castigatorul. Daca nu vor fi contestatii, pana in toamna anului viitor se vor finaliza proiectele tehnice si vor putea incepe efectiv lucrarile. Durata de executie este de 18 luni. La finalul anului 2024 se va putea circula pe acest drum nou. Inelul va conecta drumurile nationale ce leaga Oradea de Cluj, de Deva si de Arad”, a spus Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Obiectivul de investitii „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 si Lotul 2: km 9+055 – 17+017” va fi finantat prin Programul National „Anghel Saligny”, din alocarile pentru Municipiul Oradea si Consiliul Judetean Bihor.

Contributia guvernamentala va reprezenta 80% din valoarea totala a investitiei, iar 20% reprezinta contributia Consiliului Judetean Bihor si a Primariei Oradea.

Articolul precedentSANTIERUL NAVAL ORSOVA SI-A ADANCIT PIERDERILE – In primul semestru, compania a livrat doua nave tip gaz-tanc de 110 metri, valoarea lor fiind de 3,8 milioane euro
Articolul următorPISTOL GARANTEAZA CA NU SUNT PROBLEME PE INFRASTRUCTURA MARE – PNRR nu este in pericol. CNAIR e pregatita pentru iarna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.