CALATORII GRATUITE CU TRENUL – Autoritatile vor sa incurajeze populatia sa renunte la masini

Aproape un milion de persoane din Spania au obtinut un abonament gratuit pentru calatoriile cu trenurile regionale si metropolitane, in cadrul unui program introdus pentru a sustine puterea de cumparare, anunta Guvernul de la Madrid, potrivit AFP.

Masura, care este prognozata sa ramana in vigoare timp de patru luni, priveste trenurile metropolitane din marile centre urbane precum Madrid, Barcelona, Valencia sau Sevilia, dar si trenurile pe distante medii.

Astazi am ajuns la cifra de un milion de abonamente gratuite la Renfe„, compania nationala de cai ferate din Spania”, a anuntat premierul Pedro Sanchez.


Cifra, de aproape doua ori mai mare decat cea anuntata cu prilejul intrarii in vigoare a acestei masuri, la inceputul lunii septembrie, „confirma primirea calduroasa a acestei masuri de catre utilizatori„, a informat compania Renfe.


Obiectivul este sustinerea puterii de cumparare a spaniolilor, afectata in mod semnificativ de accelerarea inflatiei, si sa ii incurajeze sa renunte la automobilele proprii pentru a utiliza transportul in comun.


Compania feroviara Renfe estimeaza ca masura va permite economisirea a 118 milioane de litri de carburant si evitarea emiterii in atmosfera a 360.576 de tone de CO2, scrie Agerpres.

De asemenea, ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sanchez, a spus ca se gandeste la introducerea unor masuri structurale care sa incurajeze folosirea transportului public si dupa data de 31 decembrie 2022. 

Articolul precedentUNGURII INVESTESC IN CHINA – Producatorul maghiar de avioane Magnus Aircraft vrea sa infiinteze o fabrica in China
Articolul următorUN NOU POD DESCHIS CIRCULATIEI IN CLUJ – Podul peste raul Crisul Repede, vechi de 70 de ani, a fost daramat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.