SEFUL CNAIR AMENINTA AKTOR CU REZILIEREA – Pistol acuza activitate slaba pe santierul lotului 3 al autostrazii A0 Sud

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, acuza evolutia slaba pe santierul lotului 3 al autostrazii A0 Sud. Grecii de la Aktor au ajuns doar la 18% progres fizic, in conditiile in care ar fi trebuit sa depaseasca 40%. Daca nu maresc ritmul, acestia risca sa le fie reziliat contractul, ameninta seful CNAIR.

Evolutie slaba pe lotul 3 al A0 Sud. Constructorul grec, Aktor, a ajuns doar la 18% progres fizic, in conditiile in care ar fi trebuit sa depaseasca la aceasta data 40%. Se vede totusi o mica imbunatatire a activitatii din santier in ultimele doua luni.Nu este insa suficient pentru ca lucrarile pe acest lot sa intre in normal”, spune directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

El acuza constructorul ca nu au reusit pana acum sa recupereze intarzierile anterioare si afirma ca mobilizarea slaba arata ca nu au iesit de sub riscul acumularii unor noi intarzieri.

Le-am atras atentia ca urmeaza sa eliberam o noua serie de certificate negative intermediare, iar cu actuala abordare a contractului, se vor afla pe aceasta lista. Le-am mai transmis ca daca vor continua in acest ritm, vom rezilia contractul, cu toate sanctiunile care decurg de aici: retinerea garantiei de buna executie si interdictia participarii la licitatii publice timp de 3 ani”, mai spune Pistol.

De altfel, oficialii din Ministerul Transporturilor s-au aratat in nenumarate randuri nemultumiti de stadiul lucrarilor si au cerut antreprenorului, asocierea AKTOR – EUROCONSTRUCT TRADING ’98, sa aduca mai multi muncitori si mai multe utilaje pe santier.

Din 19 octombrie 2021 se lucreaza pe Lotul III al A0 Sud.

Lotul III al A0 Sud leaga DN6, in zona Bragadiru-Cornetu, pana la A1, in zona localitatilor Ciorogarla-Dragomiresti Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 si A1) si are o lungime de 18 km.

Vor fi construite 9 pasaje si 4 poduri, un nod rutier la intersectia cu A1, doua parcari de scurta durata si doua spatii de servicii.

Constructor este Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading SRL, iar valoarea contractului este de 853,4 milioane de lei.

Comisia Tehnico-Economica din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat pe 13 octombrie 2021 proiectul tehnic pentru Lotul III al Autostrazii de Centura a Bucurestiului Sud (A0 Sud). 

Pe 14 octombrie 2021, CNAIR a dat Ordinul de Incepere a Lucrarilor pentru contractul “Proiectare si Executie Autostrada de Centura Bucuresti Sud, LOTUL 3, Sector 1, km 85+300 – km 100- 765, aferent Centura Sud si Sector 2, km 0+000- km 2+500, aferent Centura Nord”.

Antreprenorul general este ASOCIEREA AKTOR – EUROCONSTRUCT TRADING ’98.

Perioada pentru executia lucrarilor este de 30 de luni, iar garantia oferita de antreprenor este de 60 de luni.

Valoarea totala a contractului este 853.422.022 lei fara TVA.

Sursa de finantare este din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 -2020 si Guvernul Romaniei.

Lotul III al A0 Sud este incadrat intre Bragadiru si Joita (de la intersectia cu DN6, prin localitatile Clinceni si Domnesti, pana in apropiere de Autostrada A1, Bucuresti-Pitesti), are o lungime totala de 17,965 kilometri.

Conform datelor publice, darea in trafic a portiunii de autostrada din sudul Capitalei era teoretic estimata sa aiba loc in decembrie 2022. Durata de executie a lucrarilor prevazuta in contract este insa de 30 de luni, calculata de la inceperea efectiva a lucrarilor, astfel incat termenul de finalizare ar urma sa fie modificat.

Articolul precedentLUCRARI PE DJ 191D – Lucrarile de intretinere vor dura 3 luni
Articolul următorCFR MODERNIZEAZA GARILE DEGRADATE – Investitia depaseste 116 milioane lei. Cladirile sunt degradate, lipsesc facilitatile pentru persoanele cu dizabilitati, iar instalatiile electrice existente sunt descompletate si uzate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.