JUDETUL GALATI CUMPARA MICROBUZE SCOLARE ELECTRICE – Investitie de 50 de milioane de lei, de la Administratia Fondului de Mediu

Judetul Galati achizitioneaza 40 de microbuze scolare electrice pentru educatia copiilor si un mediu mai curat.

Valoarea totala a acestei investitii este de 50 de milioane de lei, cu finantare de la Administratia Fondului de Mediu, anunta presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea.

Vom achizitiona microbuze scolare electrice pentru 40 de localitati din mediul rural, acolo unde peste 9.000 de elevi au nevoie de transport”, spune Costel Fotea.

De asemenea, in conditiile preturilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primariilor din judet, la care se adauga si costurile mai mici de intretinere.

Mai mult, un transport ecologic inseamna si un aer mai putin poluat, precum si un mediu mai curat, spune presedintele CJ Galati.

Vom aplica pentru valoarea maxima care este permisa in cadrul “Programului privind imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efecte de sera, utilizand autovehicule mai putin poluante in transportul elevilor – microbuze electrice, hibride si GNC”, iar pentru statiile de incarcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finantare”, adauga el.

Articolul precedentCNAIR, CONTRACT DE 5 MILIOANE EURO CU EGIS – Companiile semneaza contractul de supervizare pentru Subsectiunea 3B2 a proiectului de autostrada Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea
Articolul următorUN NOU DRUM MODERNIZAT IN CLUJ PE FONDURI EUROPENE – Lucrarile au vizat un sector de drum 10,3 km din DJ 161C Iclod – Alunis – Corneni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.