O ASOCIERE ROMANEASCA REFACE DRUMURILE IN BRASOV – Reabilitarea tronsonului de drum dintre Vulcan si Holbav, de 6,5 km, va costa peste 21 milioane lei

La nivelul Consiliului Judetean Brasov, zilele acestea, sunt in procedura de semnare doua contracte de proiectare si executie a lucrarilor vizand reabilitarea tronsonului de drum situat intre localitatile Vulcan si Holbav, in lungime de peste 6,5 km, respectiv a podului peste paraul Zizin din localitatea Budila, care fac parte din reteaua rutiera administrata de autoritatea judeteana. 

Un contract este cel privind „Proiect Tehnic si Executie – Reabilitare DJ 106 B Vulcan (DJ 112A) – Holbav km 0+000-6+505”, rezultat in urma finalizarii procedurilor de achizitie desfasurate de administratia judeteana, la care au participat doi ofertanti unici si patru asocieri de firme. 

Potrivit rezultatelor evaluarii ofertelor, firma care va implementa contractul este SC Viarom Construct SRL, care a avut o propunere financiara de 17.927.448 lei fara TVA si se angajeaza sa-l execute in colaborare cu SC Pegasus Engineering SRL (subcontractant) si SC Specialist Consulting SRL (tert sustinator si subcontractant).

Valoarea totala a contractului este de 21.333.663,12 lei (cu TVA), fonduri asigurate din bugetul propriu al judetului Brasov. 

Durata de prestare a serviciilor de proiectare este 6 luni, in timp ce executia lucrarilor va trebui realizata in decurs de 12 luni de la momentul transmiterii ordinul de incepere de catre autoritatea contractanta. 

Reabilitarea drumului judetean 106 B Vulcan (DJ 112 A) – Holbav este un proiect de investitii foarte necesar pentru comunele Vulcan si Holbav. Aceste localitati, chiar daca fac parte din Zona Metropolitana Brasov, au nevoie de o conexiune mai buna cu principalele drumuri nationale, care sa ne permita o mai buna punere in valoare a potentialului de dezvoltare turistica a zonei”ֲ, spune Daniel Gligoras, administratorul public al judetului Brasov. 

Cel de-al doilea contract vizeaza obiectivul de investitii „Proiect Tehnic si Executie – Pod DJ 103 B km 9+450”, respectiv refacerea podului peste paraul Zizin, situat in comuna Budila.

La aceasta procedura de achizitie a fost depusa o singura oferta, apartinand asocierii Constructii Feroviare Drumuri Poduri SRL (lider) – Rutier Conex XXI SRL – Confer Group SRL Onesti, care in urma parcurgerii etapelor de calificare, evaluare tehnica si evaluare financiara a intrunit toate conditiile pentru a fi declarata castigatoare.    

Asocierea a propus o oferta financiara in cuantum de 3.496.372,37 lei fara TVA, ceea ce inseamna ca valoarea totala a contractului ajunge la 4.160.683,12 lei (cu TVA), fonduri prevazute in bugetul judetean pe anul 2022. 

Si acest contract stabileste o durata de 6 luni pentru prestarea serviciilor de proiectare, iar perioada de executie a lucrarilor este de 12 luni. 

Podul de la Budila are o lungime de 32 de metri, iar necesitatea refacerii lui a rezultat in urma unei expertize tehnice care a pus in evidenta degradari la elementele de sustinere, la suprastructura si la rampele de acces.

In cazul ambelor contracte aflate acum in procedura de semnare, firmele constructoare vor acorda pentru lucrari o garantie de 6 ani.

Cu fiecare contract semnat mai deschidem un front de lucru pe drumurile judetene, deoarece acestea au nevoie in continuare de investitii ample in reabilitarea structurii rutiere si refacerea carosabilului. Ne propunem ca in cel mai scurt timp sa emitem ordinele de incepere pentru partea de proiectare a celor doua obiective investitionale, astfel incat anul viitor, imediat ce conditiile mereorologice vor fi favorabile, firmele constructoare sa poata trece la executia lucrarilor de reabilitare a drumului judetean dintre Vulcan si Holbav si de refacere a podului din comuna Budila. In acest context, vreau sa amintesc faptul ca in prezent lucram la pregatirea documentatiilor tehnice de proiectare in baza carora vom realiza modernizarea totala a drumului 103 B Sacele (DN 1A) – Carpinis – Tarlungeni – Budila – Teliu – limita judet Covasna”, declara Adrian-Ioan Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov. 

Articolul precedentCFR SEMNEAZA CONTRACT DE 8,77 MILIARDE LEI – Este cel mai important contract de finantare pentru domeniul feroviar din PNRR
Articolul următorDRUMUL DE FRONTIERA CU UCRAINA INTRA IN REPARATII– Consiliul Judetean Suceava investeste aproape 11,5 milioane lei in modernizarea DJ 175 Izvoarele Sucevei – frontiera Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.