UN NOU HELIPORT SE CONSTRUIESTE PE AERODROMUL CIOCA – Licitatia a fost lansata in SEAP

Consiliul Judetean Timis va construi un heliport pe Aerodromul Cioca. Anuntul licitatiei a fost lansat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), iar ofertele firmelor interesate sunt asteptate pana in data de 23 august, ora 15.00.

Valoarea estimata a investitiei este de aproximativ 1,6 milioane de lei fara TVA (peste 320.000 de euro).

La Aerodromul Cioca al Consiliului Judetean Timis au loc in aceasta perioada modificari si investitii importante si vor fi organizate evenimente de mare impact pentru public. Directia de Prestari Servicii din cadrul Consiliului Judetean Timis are in vedere amenajarea unui heliport la Aerodromul Cioca din Timisoara.

Compania sau companiile care vor castiga licitatia trebuie sa execute lucrari de terasament, lucrari de constructii de piste de rulare, lucrari de pavare de piste de rulare, lucrari de instalatii electrice si instalare de echipament de semnalizare aeroportuara.

Publicatia ”Lumea Infrastructurii” anunta inca de luna trecuta ca CJ Timis anunta transformari la Aerodromul Cioca.

Intreaga zona va fi supusa unor ample modernizari si transformari, care presupun reabilitarea cladirilor, instalatii de balizaj, platforma heliport, marcaje pista, sistem de monitorizare si iluminare, precum si o scoala de pilotaj de drone.

Reprezentantii CJ Timis spuneau luna trecuta ca o atractie deosebita o va constitui achizitionarea unui ”HANGair”, o structura care se monteza in scurt timp si poate adaposti mii de participanti la evenimentele care vor urma, indesebi cele din cadrul programului „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”.

Pentru aceasta, se pregateste zona festivaliera, prin nivelarea si tasarea terenului, crearea aleilor de acces si pietruirea drumurilor destinate autovehiculelor, activitati de care se ocupa Directia de Prestari Servicii a CJ Timis.

Presedintele CJT, Alin Nica, a declarat, recent, ca vrea sa acceseze bani de la Ministerul Culturii pentru HANGair. Este vorba despre o structura temporara care poate adaposti 17.000 de persoane la Aerodromul Cioca, dar poate fi mutata oriunde in Timisoara sau in judet. Aceasta se achizitioneaza si monteaza in cateva zile si are o valoare de 11 milioane de lei.

La finele anului trecut, Consiliul Judetean Timis a cumparat de la Primaria Timisoara cladirile pe care institutia le detine pe Aerodromul Cioca. A primit aproape 2,6 milioane de lei pentru hangar, anexe, case, corpul administrativ si aerogara. Consiliul Judetean Timis detinea oricum terenul.

Articolul precedentDJ 179 VA FI MODERNIZAT – Consiliul Judetean Ilfov organizeaza o licitatie de 67 milioane lei
Articolul următorLOTUL I NORD DIN CENTURA CAPITALEI ARE UN CASTIGATOR – Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – Retter Projectmanagement a castigat un contract de 815 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.