PASAJUL DOMNESTI, APROAPE DE DAREA IN TRAFIC – Lucrarea de 91,5 milioane lei va fi inaugurata in acest an

Pasajul Domnesti este tot mai aproape sa fie dat in trafic, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, care a inspectat iar stadiul lucrarilor. Pe acest pasaj vom putea circula chiar din acest an. Acum se monteaza ultimele elemente prefabricate la rampa de urcare dinspre Bragadiru si continua aceasta operatiune la rampa de coborare spre Chiajna, rampa de urcare spre Bucuresti, rampa de urcare/coborare spre si dinspre Domnesti.

A fost finalizata totodata relocarea retelelor de utilitati si se lucreaza la realizarea retelei de canalizare pluviala.

Continua armarea, cofrarea si turnarea grinzii de coronament la rampele urcare/coborare spre si dinspre Chiajna, rampa de urcare dinspre Bucuresti si rampa de urcare dinspre Bragadiru. A inceput montarea parapetului metalic de protectie la rampa de coborare spre Bragadiru, precum si pe zona inelului central. A inceput armarea, cofrarea si turnarea trotuarului la rampa de urcare dinspre Chiajna si continua aceasta activitate si la rampa de coborare spre Bucuresti”, spune secretarul de stat.

De asememea, a inceput montarea stalpilor pentru iluminat la rampa de coborare spre Bragadiru. S-a finalizat turnarea betonului aferent placii de supra-betonare, pe tot inelul central al pasajului.

A fost sablat betonul aferent placii de supra-betonare pentru toate rampele pasajului si inelul central, pentru a permite o aderenta optima a hidroizolatiei. Au fost efectuate testele de smulgere a hidroizolatiei, iar in perioada urmatoare va incepe si realizarea acesteia”, adauga Scriosteanu.

Mai mult, continua montarea balustradei pietonale pe mai multe zone ale pasajului.

Pasajul Domnesti – giratoriu suspendat are o lungime de 536 metri si costa 91,5 milioane lei.

Constructor este Straco Grup – Comnord SRL – Specialist Consulting SRL, lucrare preluata de subcontractorul Tracon.

Primele lucrari la pasajul de la Domnesti au inceput in 2018. Lucrarile la pasajul Domnesti au fost reluate in vara lui 2020, dupa aproape doi ani de blocaje. Odata cu intrarea in insolventa a constructorului principal Straco, lucrarile au fost preluate de subcontractorul Tracon.

Contractul a fost semnat in 2017, iar termenul de finalizare este de 24 de luni (proiectare si executie).

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate pana la finalul lui 2022.

Articolul precedentCONTRACTUL PENTRU SECTIUNEA 3 DIN AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI A FOST SEMNAT – Este contractul cu cea mai mare valoare lansat in ultimii 30 de ani in Romania: 5,32 de miliarde de lei fara TVA
Articolul următorCFR A DESEMNAT CASTIGATORII LUCRARILOR PENTRU TRECERI PESTE CALEA FERATA IN TIMISOARA, CLUJ SI IASI – Lucrarile de reparatii se ridica la 291.392.560 lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.