AUTOSTRADA TARGU NEAMT-IASI-UNGHENI INTRA IN FAZA DE TRASEU – A fost agreata documentatia pentru prima etapa a Analizei Multicriteriale de Traseu

Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni intra in faza stabilirii traseului final! Directorul general al Companiei Nationale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anuntat ca vineri, 29 iulie 2022, a avut loc la sediul CNAIR o sedinta cu reprezentatii JASPERS si cu proiectantul SC Consitrans SRL in cadrul careia a fost agreata documentatia pentru prima etapa a Analizei Multicriteriale de Traseu a Autostrazii Targu Neamt – Iasi – Ungheni.

Conform precizarilor facute de directorul CNAIR Cristian Pistol, ca urmare a parcurgerii acestei etape se va putea intra in faza de stabilire a traseului final pentru Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni, urmand ca proiectantului Constrans sa ii fie inaintata documentatia neceara elaborarii studiului.

„Sedinta pentru Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni la CNAIR!

Am agreat astazi cu reprezentantii JASPERS Documentatia pentru prima etapa a Analizei Multicriteriale de Traseu.

De acum putem sa intram in cea de a doua etapa si sa stabilim traseul final pentru Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni.

In urma sedintei, la care au participat reprezentanti ai consultantului JASPERS si ai prestatorului CONSITRANS, s-a stabilit ca, in perioada imediat urmatoare, CONSITRANS va inainta toate documentele necesare in vederea avizarii documentatiei in cadrul CTE al CNAIR”, a anuntat directorul CNAIR Cristian Pistol.

Conform calendarului din proiectul de lege referitor la aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.105/2020 pentru completarea Legii nr.291/2018 privind aprobarea obiectivului de investitii Autostrada Iasi-Targu Mures, Autostrada Unirii, adoptat in septembrie 2021, Autostrada Unirii va fi finalizata efectiv la 31 decembrie 2030.

Tronsonul Targu Neamt-Iasi-Ungheni are termen de finalizare a constructiei, receptionarea si deschiderea circulatiei data de 31 decembrie 2026.

Amintim ca Autostrada Unirii cuprinde doua tronsoane de autostrada: Autostrada Targu Mures – Targu Neamt si Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni si un pod peste raul Prut in zona Ungheni.

Astfel cum este configurata, Autostrada Unirii va avea un total de 311,14 kilometri, repartizati pe doua sectoare, respectiv 100,14 kilometri pe sectorul Ungheni – Iasi -Targu Neamt si 211 kilometri pe sectorul Targu Mures- Targu Neamt.

Sectorul Ungheni – Iasi -Targu Neamt este proiectat de SC CONSITRANS SRL, cu o valoare a proiectului de 58,83 milioane lei, fara TVA.

Proiectantul sectorului Targu Mures – Targu Neamt este INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA si se afla la un stadiu fizic de 52% a fazei de proiectare (studiu de fezabilitate/proiect tehnic), cu o valoare a proiectului de 17.58 milioane lei, fara TVA.

Articolul precedentMINISTRUL GRINDEANU, MULTUMIT DE STADIUL LUCRARILOR LA PASAJUL DRAJNA DIN CALARASI – Constructorul roman a finalizat circa 50% din proiect in doar 7 luni
Articolul următorDRUMUL EXPRES PANA LA GRANITA CU UNGARIA A PRINS FORMA – A fost avizat Studiul de fezabilitate al Drumului Expres Satu Mare – Oar. Urmeaza obtinerea autorizatiei de constructie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.