LICITATIE RELUATA PENTRU MODERNIZAREA UNUI DRUM – Proiect de reabilitare si modernizare, pe fonduri europene, a drumului judetean DJ 150 Viisoara–Ceanu Mare–Frata–Mociu

Consiliul Judetean Cluj a scos la licitatie reluarea lucrarilor de reabilitare si modernizare, pe fonduri europene, a drumului judetean DJ 150 Viisoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu. Vor fi astfel reluate lucrarile de modernizare a circa 40 de km de drum judetean.

Vechiul contract de executie a lucrarilor de reabilitare si modernizare a DJ 150, incheiat cu SC KIAT Group Construct SRL, a fost reziliat din cauza nerespectarii de catre societate a clauzelor contractuale asumate.

Tronsonul vizat are o lungime de 39,7 kilometri si incepe de la iesirea estica a municipiului Campia Turzii, traverseaza teritoriul a nu mai putin de cinci comune si ajunge pana in DN16, in zona localitatii Turmasi, comuna Mociu.

Modernizarea, in profunzime, a acestui drum judetean presupune inclusiv largirea partii carosabile pana la 6 metri, cu acostamente pe ambele parti de minim 50 de cm. De asemenea, vor fi construite doua poduri noi si vor fi reabilitate alte sase poduri aflate pe traseu.

Vestea buna pentru participantii la trafic si pentru locuitorii din zona e ca vom relua lucrarile de modernizare pe acest important drum judetean, care asigura o conectivitate foarte buna atat intre comunele din estul judetului, cat si cu cele din judetul Mures. Totodata, impreuna cu proiectantul am actualizat proiectul tehnic al investitiei, a precizat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Finantarea continuarii lucrarilor va fi asigurata atat din fonduri europene cat si din bugetul Consiliului Judetean.

Lucrarile de intretinere si reparatii ale DJ 150 au fost reluate de mai multe ori in ultimii ani. In aprilie 2021, Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a semnat autorizatia de construire, document necesar pentru continuarea  lucrarilor de modernizare a drumului judetean 150 Viisoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu.

Din valoarea totala a lucrarilor, apreciata la circa 72 de milioane de lei, 39 de milioane de lei provin din fonduri europene. Din bugetul Consiliului Judetean Cluj se va acoperi diferenta, de circa 33 de milioane de lei.

Articolul precedentWIZZ AIR ANUNTA UN NUMAR RECORD DE PASAGERI – 4,34 milioane de calatori transportati in luna iunie
Articolul următorACTIVITATE INTENSA PE LOTUL 1 AL CENTURII A0 SUD – Stadiul proiectului a ajuns la 46%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.