CONTRACTUL PENTRU AUTOSTRADA CHETANI-TURDA VA FI SEMNAT IN AUGUST – Licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului se afla in ultima etapa de evaluare

Licitatia pentru proiectarea si executia sectorului de autostrada Chetani – Campia Turzii se afla in ultima etapa de evaluare, estimandu-se semnarea contractului in luna august, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a prezentat stadiul a cateva proiecte importante de infrastructura. Acesta spune totodata ca in 2023 se va lansa licitatia si pentru constructia autostrazii Timisoara – Moravita, care va lega Romania de Serbia.

1. Conform PNRR, contractele pentru constructia intregii autostrazi A7, Ploiesti – Pascani, trebuie semnate pana in luna decembrie 2023.

Cu toate astea, pe sectorul Ploiesti – Buzau sunt semnate deja contractele de executie pentru loturile 1 si 2, respectiv Dumbrava – Mizil si Mizil – Pietroasele, iar constructia va incepe in cel mai scurt timp.

Ofertele depuse pentru constructia lotului 3 (Pietroasele – Municipiul Buzau) se afla in curs de reevaluare pana la finalul acestui an va fi desemnat un constructor.

Termenul estimat pentru desemnarea constructorilor celor patru tronsoane ale sectorului de autostrada Buzau – Focsani este luna august 2022.

Au fost obtinute toate avizele necesare, pentru aprobarea indicatorilor tehnico– economici, urmand ultimul pas, emiterea Hotararii de Guvern, astfel incat sa fie demarata licitatia pentru constructia celor trei tronsoane ale sectorului de autostrada Focsani – Bacau”, spune Grindeanu.

Pentru sectorul Bacau – Pascani, in data de 11.07.2022, CNAIR a transmis spre validare la ANAP documentatiile necesare atribuirii contractelor pentru constructia celor 3 loturi ale acestui tronson de autostrada.

2. Autostrada Transilvania

Licitatia pentru proiectarea si executia sectorului de autostrada Chetani – Campia Turzii se afla in ultima etapa de evaluare, estimandu-se semnarea contractului in luna august.

De asemenea, proiectarea si executia tronsoanelor Poarta Salajului – Zalau si Zalau – Nusfalau, inclusiv Tunelul Meses, se afla in etapa a doua a licitatiei.

In cazul sectorului Suplacu de Barcau – Chiribis, licitatia se afla in reevaluare oferte, termenul estimat pentru comunicarea rezultatului procedurii fiind luna august 2022

3. A9 Timisoara – Moravita

In luna iunie, la Timisoara, am semnat acordul dintre Romania si Serbia pentru stabilirea conexiunii autostrazii Timisoara – Moravita cu drumul de mare viteza Belgrad – Vatin.

Elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar constructiei autostrazii Timisoara – Moravita se afla in derulare si va fi finalizat in aceasta toamna.

A fost finalizata analiza multicriteriala 2, pentru definitivarea traseului.

A fost obtinut certificatul de urbanism iar in prezent se realizeaza investigatii geotehnice.

In 2023 se va lansa licitatia si pentru constructia acestei autostrazi.

Articolul precedentSECTIUNEA 3 DIN AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI INAINTEAZA – CNAIR se pregateste sa semneze contractul pentru proiectarea si executia drumului
Articolul următorBUCURESTII CUMPARA 100 DE TROLEIBUZE – Contractul depaseste 273 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.